Altılı masada kulak krizi!

- Güncelleme:
Altılı masada kulak krizi!

Politika Haberleri

Muhalefetinin Altılı Masa, ikinci tur üçüncü görüşmesi yarın Demokrat Parti’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ

9’uncu kez yapılacak görüşme öncesi ise Altılı Masa liderleri, ‘Şimdi Demokrasi’ sloganıyla düzenleyeceği toplantıda ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ve Anayasa Değişikliği’ çalışmalarında katettikleri yolu millete tanıtacak. Toplantının bundan sonraki sürecinde ise Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi gündeme gelecek.

İYİ PARTİ ENDİŞELİ

Toplantı öncesinde CHP’li ve İYİ Partili vekiller arasında adaylara yönelik tartışmalar yine alevlendi. İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda endişeli olduklarını ifade ederek “Tayyip Bey’in en çok görmek istediği aday, Kemal Kılıçdaroğlu. Ben kaybetme korkusunu dillendiriyorum, endişeli davranıyorum. Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz endişesi duyuyoruz. Klasik sağ seçmen, camide bile safın soluna durmaz. Bu refleksi görmezden gelemeyiz” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Ağıralioğlu’na, Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili Kılıçdaroğlu’nun çok fazla teveccüh gördüğünü belirterek “Erdoğan’ın karşısında herkesle seçim kazanılır. Kemal Kılıçdaroğlu ile döke saça kazanılır. Bu kadar basit” sözleriyle cevap verdi.  İYİ Partili Ağıralioğlu ise Altay’a, Twitter hesabından “Siyaseti milletten, sahadan, istişareden, tenkitten, gerçeklikten koparan, işte bu tehlikeli duygudur. Bu dil ve üsluptur meselemiz. Siyasette, ‘Kimi koyarsam kazanırım, ceketimizi koysak da kazanırız’ kibri kaybettirir! Özen gösterilmez ise milletin umudu döke saça kaybedilir” sözleriyle tepki gösterdi.

CHP’li Altay da Ağıralioğlu’nun açıklamasını “Her evin çocuğunun kusuruyla ilgili kulağı çekilecekse evin reisi çeker. Bu böyle olmalı, bunu bekliyoruz. Bugün benim dinlediğim video hoş bir video değil. Bana sorsanız Karamollaoğlu’nun kazanma şansı var mı diye, yok diyemem. Altı liderin altısını da gözümüz gibi korumamız lazım. Hem nezakete yakışmaz hem masaya olan güveni sarsar” sözleriyle cevapladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...