Altılı masada kriz! Liderler sekizinci defa bir araya gelecek

- Güncelleme:
Altılı masada kriz! Liderler sekizinci defa bir araya gelecek

Politika Haberleri

Meral Akşener, BTP lideri Baş’ın masaya katılım talebini toplantıda liderlerin önüne getirecek. Ortaklar genişlemeden rahatsız olurken, Baş’ın masanın yedinci üyesi olması durumunda partilerden istifaların gelebileceği belirtiliyor.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ

Altılı masa ortakları CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi liderleri yarın DEVA Partisi Genel Merkezinde bir araya gelecek. Sekizinci defa bir araya gelecek altı liderin en önemli gündemi masanın genişleyip genişlememesi. Ali Babacan, davet turlarını hafta içinde tamamlamış, liderleri ziyaret ederek gündeme dair notlarını toplamıştı.
İyi Parti lideri Meral Akşener ‘Beni de masaya alın’ çağrısı yapan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş ile bir araya gelmişti. Akşener, Baş’ın katılım talebini toplantıda diğer liderlerin önüne getirecek. Masanın genişlemesi konusunda ısrarcı olan Akşener, masadaki güç dengesini elinde tutmak için liderleri ikna etmeye çalışacak.

ORTAKLAR RAHATSIZ

DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi masanın ‘genişlememesi’ konusunda ısrarlı. Akşener, Saadet lideri Karamollaoğlu’nu ve DEVA Genel Başkanı Babacan’ı ikna etmekte zorlanacak. Üç partinin de kurmayları, hem masanın çok yol katettiğini hem de bu çıkışın masadan habersiz, ani bir çıkış olduğunu söyleyerek istemediklerini belirtti. 

Baş, daha önce de ittifaka dâhil olmak istediklerini ancak Saadet lideri Karamollaoğlu’nun ikna edilemediğini söylemişti. Bu iddianın ardından DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu’nun da Baş’ın masaya dâhil olması halinde istifa edeceği kulislerde gündeme geldi. Ayrıca bu istifanın sadece Yeneroğlu ile sınırlı kalmayacağı, hem DEVA’dan hem de diğer partilerden istifaların gelebileceği konuşuluyor. Baş’ın, Twitter hesabından Ronaldo’nun yedi numaralı formasıyla çekindiği fotoğrafı paylaşması ve ‘Masaya dâhil olmamı istemiyorlarsa söylesinler’ açıklaması, toplantı öncesi masaya bir mesaj olarak yorumlandı. Akşener’in, masayı ikna edememesi hâlinde elindeki gücü kaybetmemek için Baş’ı Trabzon adayı olarak kendi listesinden aday göstereceği öğrenilmişti. Hatta bu formülün Baş ile sınırlı kalmayacağı, masa dışındaki partilerden ittifaka dâhil olma talebi gelirse kendilerine yakın görüşteki partilerden aday gösterilebileceği kulislerde konuşuluyor.

Masada gündeme gelecek diğer konular ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başörtüsü ve aile yapısının korunması konusunda anayasal düzenleme getirilmesi çağrısı, koalisyon protokolü olarak nitelendirilen temel politikalar, geçiş süreci yol haritası çalışması olacak. Masa ortaklarının, anayasa değişikliği konusunda ortak tutum ve söylem birliği yapması değerlendirilecek.

ADAY İSMİ YİNE YOK

Öte yandan yaptıkları toplantılarda sürekli olarak ‘aday kriterleri’ üzerinde duran masa ortaklarının bu toplantıda da kriterler üzerine yoğunlaşacağı ve toplantıda aday isminin çıkmayacağı kesinleşti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...