Akşener'in danışmanından CHP ile ittifak iddiasına cevap

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Akşener'in danışmanından CHP ile ittifak iddiasına cevap

POLİTİKA Haberleri

Mayıs ayındaki seçimlerde hayal kırıklığına İYİ Parti ile CHP’nin yerelde ittifak planlarına başladığı kulislerde konuşulmuştu. Ancak Akşener’in danışmanından konuya ilişkin yalanlama geldi.

Muhalefette Mayıs ayında yapılan seçimlerin yankıları sürerken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geçtiğimiz günlerde baş başa görüşmüştü.

Görüşmeden birkaç gün sonra iki partinin yerelde ittifak planları yaptığı şeklinde iddialar kulislere yansımıştı. Akşener’in 3 büyükşehiri istediği CHP’nin buna sıcak baktığı öne sürülmüştü.

İYİ PARTİ’DEN YALANLAMA

Gelişmeler merakla takip edilirken CHP ve İYİ Parti'nin yerel seçim ittifakı konusunda anlaştığı yönündeki iddiaya İYİ Parti cephesinden açıklama geldi.

“GERÇEK DIŞI OLDUĞUNU ÜZÜLEREK BİLDİRMEK İSTERİZ”

Gerçek Gündem'in haberine göre; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Danışmanı Murat İde, "İYİ Parti’nin, Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimler için, bazı Büyükşehir Belediyeleri ile ilgili talepte bulunduğu, CHP yönetiminin de bu talebe olumlu yaklaştığı iddiasını barındıran söz konusu haberdeki iddia ve içeriklerin gerçek dışı olduğunu üzülerek bildirmek isteriz" dedi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak arasında yapılan görüşmede yerel seçim ittifakının konuşulduğu iddia edilmişti.

Kaynak: Gerçek Gündem

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...