Akşener'e ikna ziyareti! CHP-İYİ Parti ittifak için buluşuyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Akşener'e ikna ziyareti! CHP-İYİ Parti ittifak için buluşuyor

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

"Randevu istedi, verdim" diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün CHP'nin yeni lideri Özgür Özel ile buluşacaklarını açıkladı.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşecek. İYİ Parti Genel Merkezinde saat 10.30’da yapılacak olan görüşmenin ana gündem maddesi yerel seçimlerde iş birliği olacak.

CHP kulislerinde, son yaşanan istifalar ve iç karışıklıktan sonra İYİ Parti’nin pazarlık gücünün kalmadığı, İYİ Parti yönetiminin de bunun farkında olduğu, bundan dolayı CHP’nin elinin daha güçlü olduğu değerlendirmeleri yapılıyor. Çalkantılı günler geçiren İYİ Parti tarafında ise yeniden bir iş birliği seçmende güvensizlik oluşturacağı konuşuluyor. Ancak CHP’deki genel başkan değişiminin ardından Akşener’in tutumunun yumuşayabileceği de belirtiliyor.

“TALEP ETTİ KABUL ETTİM”

Görüşmenin sıkı bir pazarlık içinde geçeceği Akşener’in 2019 yerel seçimlerindeki gibi CHP’ye açık çek vermeyeceği, İstanbul’da Çatalca, Silivri, Üsküdar, Eyüpsultan, Tuzla, Şile, Ataşehir ve Ümraniye ile Ankara’da Etimesgut, Keçiören ve Sincan’ın da aralarında bulunduğu bazı ilçeleri isteyeceği iddia ediliyor.

Bu arada, Özel’in ziyareti öncesi, Akşener partisinin dünkü grup toplantısında sert söylemini sürdürdü. Akşener “İYİ Parti, birilerinin kariyer basamağı olsun diye, siyaset simsarlarının, kirli düzeni sürsün diye kurulmadı. İYİ Parti, ittifaklara dayanıp, yan gelip yatmak için de kurulmadı. Dün yüzde 60 borazanlığı yapanlar, bugün çıkıp utanmadan İYİ Parti analizleri kasıyorlar” dedi.

Bu sözler bugünkü görüşme öncesinde el güçlendirme çabası olarak yorumlandı. Öte yandan grup toplantısının ardından gazetecilerin soruların cevaplayan Akşener, Özel’le yapacağı görüşmeye ilişkin “Randevu istedi, ben de verdim” dedi.

"İTTİFAK ZORUNLULUK DEĞİL İHTİYAÇ"

CHP Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, muhabirlerle kahvaltıda bir araya geldi. Özel-Akşener görüşmesiyle ilgili  konuşan Bulut “Görüşme nereye evrilir, genel başkanların yapacakları açıklamaya bağlı. Özgür Özel yeni başkan, Meral Akşener yeni kongreden çıktı. Her ikisi de yeni yönetim” dedi.

İttifakların zorunluluk değil bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Bulut “Toplumun beklentileri var, realite var. Halka rağmen siyaset yapma şansınız yok. Bir ihtiyaç varsa onun karşılanması gerekiyor. Hiçbir belediye başkanının iş birliğine yok diyeceğini sanmıyorum” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ferhat Gönül 30 Kasım 2023 15:55

Hiç samimi gelmiyorlar bana

Batuhan Batıkan30 Kasım 2023 15:54

Önemli olan ittifakın ne kadar sağlam olduğu. Göreceğiz

Sonraki Haber Yükleniyor...