Akşener'den Filistin'e destek, İsrail'e sağduyu çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Akşener'den Filistin'e destek, İsrail'e sağduyu çağrısı

Politika Haberleri  / Haber Merkezi

İsrail-Hamas çatışmasına ilişkin açıklama yapan İYİ Parti lideri Akşener, Filistin'e destek mesajı verdi. Akşener, İsrail'i sağduyulu olmaya çağırdı.

Hamas, İsrail işgali altındaki Filistin topraklarında ‘Aksa Tufanı’ operasyonu başlattı. Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları tarafından gerçekleştirilen saldırılarda İsrail’e 5 bin roket atıldı. Son gelen bilgilere göre Hamas'ın operasyonunda 250’den fazla İsrailli hayatını kaybetti. İsrail'in karşı saldırılarında da 232 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail-Filistin arasında yaşanan gerilime Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'itidal' çağrısında bulunurken, bir açıklama da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den geldi.

İSRAİL'E SAĞDUYU ÇAĞRISI

Akşener, "Filistin halkının her zaman yanında olduğumuzu bir kere daha belirtirken, İsrail hükümetini de sağduyu ile hareket etmeye davet ediyor ve şiddet ortamından bir an önce uzaklaşılmasını temenni ediyorum" dedi. 

Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: 

"Filistin halkının meşru ve haklı talebinin terör eylemleri ile kirletilmesi kabul edilebilir değildir. Bu tür eylemler, bugüne kadar maalesef Filistin halkının acısını artırmaktan başka bir işe yaramamıştır. Filistin halkının her zaman yanında olduğumuzu bir kere daha belirtirken, İsrail hükümetini de sağduyu ile hareket etmeye davet ediyor ve şiddet ortamından bir an önce uzaklaşılmasını temenni ediyorum."   

NE OLMUŞTU?

Hamas, İsrail’e karşı ‘Aksa Tufanı’ operasyonu başlattı. Sabah saatlerinde Gazze Şeridi’nden İsrail tarafına 5 bin roket atıldı. İsrail ordusu, “savaş durumu alarmı” verdi ve ‘Demirden Kılıçlar’ harekatını devreye soktu. “Savaşta” olduklarını söyleyen ve güvenlik kabinesini toplayan İsrail Başbakanı Netanyahu, “Düşmanımız daha önce hiç görmediği bir bedel ödeyecek” dedi. Filistin Devlet Başkanı Abbas, Filistin halkının işgal güçlerine karşı kendini koruma hakkının olduğunu vurguladı. İran, Hamas’ı desteklerken, batılı ülkeler İsrail’den yana tutum aldı. Erdoğan ise “itidal” çağrısı yaptı.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...