Akşener’den CHP’ye ‘İmamoğlu ve Yavaş’ vetosu: Bir kez daha ilan etti

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Akşener’den CHP’ye ‘İmamoğlu ve Yavaş’ vetosu: Bir kez daha ilan etti

Politika Haberleri  / Haber Merkezi

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Akşener, yerel seçimlerle ilgili CHP’ye bir kez daha resti çekti. Akşener, 81 ilde kendi adaylarıyla seçmen karşısına çıkacaklarını dile getirdi.

Muhabir: Muhammet Fatih Uğur

Mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerini büyük bir katılım ve demokratik olgunlukla gerçekleştiren Türkiye, yerel seçimlere doğru gidiyor. Siyaset yeniden seçim atmosferine girdi.

Mahalli seçimlere 5 ay gibi bir süre kalırken muhalefet kanadında sular durulmak bilmedi.

Geçtiğimiz haftalarda yerel seçimlere ittifaksız gireceğini duyuran İYİ Parti eski ortağı CHP'nin baskısına rağmen bu kararında ısrarcı görünüyor.

İTTİFAKSIZ GİRME KARARINI YİNELEDİ

Bu doğrultuda, partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 81 ilde kendi adaylarıyla seçime gireceklerinin altını bir kez daha çizdi.

"Milletimizin sesini yine tek başımıza duyuracağız" diyen Akşener, "Nasıl 25 Ekim 2017'de tüm engelleri tek başımıza göğüslediysek bugünden sonra da tek başımıza olacağız. Önümüzdeki yerel seçimlerde, kendi adaylarımızla tek başımıza aziz milletimizin huzuruna çıkacağız." ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'A VETO

Meral Akşener Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi özellikle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek olmuş hatta cumhurbaşkanlığı adaylığı için İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı öne çıkarmıştı. Ancak Mayıs sonrası öncekiyle tamamen zırt yönde bir strateji ile hareket etmeye başlayan Akşener liderliğindeki İYİ Parti, yaptığı açıklamalarla İmamoğlu ve Yavaş'a kapıları tamamen kapatmış oldu.

"ARTIK CHP İLE RAKİBİZ"

Akşener geçtiğimiz günlerde de CHP ile artık rakip olduklarını belirtmişti. "Artık CHP ile ortak değil rakip olduklarının altını çizen Akşener "Biz Saraçhane'ye gittiğimizde de iç işlerine karışıyorduk. Şimdi seçimlere tek başına gireceğimizi açıkladık. Yine iç işlerine karışıyor olduk. Biz artık CHP ile rakibiz" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...