Akdoğan noktayı koydu, 'Yeni Türkiye'de koalisyonlara yer yok'

/ Kaynak: AA
Akdoğan noktayı koydu, 'Yeni Türkiye'de koalisyonlara yer yok'

Politika Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeni Türkiye'nin en büyük projeleri olduğunu anlatan Akdoğan, "Ama bunu tek başına yapmamız gerekmiyor. Bütün siyasi partiler, toplum kesimleriyle birlikte yeni Türkiye'yi inşa etmemiz gerekir. Yeni anayasa vesaire de bunun alt başlığıdır. Bunu gelin hep birlikte yapalım" diye konuştu.

Akdoğan, çağrılarına bir karşılık gelmediğini aktararak, şöyle devam etti:

"Kendileri de böyle bir toplumsal sözleşme deklare etmediler. Onun yerine daha popülist birtakım mesajlarla, vaatlerle bu siyasetsizlik hali açığını kapatmaya çalışıyorlar. Diğer partilerin yaptıkları açıklamalarda şu ana kadar bunu gördük. Yani bir politika, bir vizyon, birtakım prensipler ortaya koymaktan ziyade daha popülist vaatlerle 'nasıl bir oy daha fazla alabiliriz' yaklaşımı içine girdiklerini gördük. Ama tabii bu doğru bir yöntem değil, seçmende karşılık bulacak bir yöntem değil. Bir kere popülizm, hiçbir zaman siyasi karşılık bulmaz. İkincisi de vatandaş sadece son bir ay kampanyada neler yaptıklarınıza bakarak oy vermiyor. PR çalışmaları seçimi kazanmıyor. Vatandaş daha uzun soluklu bakıyor."

"Yeni Türkiye'de artık koalisyonlara yer yok"

nbsp;CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koalisyondan bahsettiğine değinen Akdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"HDP, MHP, CHP. Şimdi MHP ile CHP yan yana gelebilir mi? HDP, MHP yan yana gelebilir mi? Bu bir kandırmaca, böyle bir şekilde koalisyon olma ümidi aşılayarak, milleti motive etmeye çalışıyorlar. Bu partiler yan yana gelebilecek partiler değil. Yeni Türkiye'de artık koalisyonlara yer yok. Koalisyonlar demek krizler ülkesi Türkiye demek, yönetilemeyen Türkiye demek"

"HDP örgüt partisi pozisyonunda"

Akdoğan, HDP'nin silahın gölgesinde ve vesayetinde bir yapısı olduğunu ancak Batı'da sanki silahı bırakmış gibi bir hava oluşturmaya çalıştığını belirterek, "Şu anda hala HDP örgüt partisi pozisyonunda, Türkiye partisi olabilmiş değil, ortaya koyduğu beyanname de bunu yansıtıyor değil. Orada bakın demokratik özerklik nedir? Yerel yönetimlerin güçlendirilmesinden bahsetmiyoruz. Bu PKK'nın siyasi projesidir. Oradaki kasıt da, 'şehirlerde valiler seçimle gelsin', yerel yönetimleri güçlendirelim değil kantonlar üretmektir. " şeklinde konuştu.

"(Erdoğan'ı başkan yaptırmayacağız) diye sürekli tamtam çalmak, 'Öcalan'ı asmak gerekir' söylemi gibidir" diyen Akdoğan, şöyle devam etti:

"HDP'nin beyannamesine baktığımızda CHP'den ne farkı var? Din dersini kaldıralım, Diyanet'i kaldıralım... Toplumsal yapının, kültürel değerlerimize, manevi yapıya baktığımız zaman, toplum bunu nasıl karşılayacak?"

Akdoğan, "Selahattin Demirtaş, süslü laflar ediyor ama içinde Cemil Bayık var. Cemil Bayık'ın vesayeti altında hareket ediyor. Onun talimatları, açıklamaları ve rota çizmesiyle HDP bir yere doğru gidebiliyor" dedi.

"AK Parti güçlü olmazsa korksunlar"

Akdoğan, seçim sonrasında AK Parti'nin güçlü olmaması halinde güven ve istikrarın tehdit altında olacağını belirterek, şunları söyledi:

"Şimdi sen diyorsun ki 'Çok parçalı bir yapı olsun, AK Parti mümkün olduğu kadar zayıflatılsın.' O zaman güven ve istikrar nasıl olacak? Elinin bir tarafında, yedeğinde silah olan bir yapının Meclis'te daha fazla milletvekilinin olması risk taşımıyor mu? Silahı gömersin, demokrasi ve siyaset yukarı çıkar. Hem demokratik olarak ben çok güçleneyim hem de siyasi gücüm de artsın. Bu ikisinin bir arada gitmesi mümkün değil. O korkuya kapılan iş çevreleri bundan korkuya kapılsınlar."

Akdoğan,"Çözüm süreci başarıya ulaşsa da Kürtlerin CHP'si olmaya talip olan bu Marksist Leninist ideolojiye sahip, silahı bir türlü bırakmayan bu anlayışla mücadele etmeyi sürdüreceğiz, çünkü Kürtleri onların esareti altında bırakamayız" dedi.

"Tarih kurumu musun?"

Avrupa Parlamentosunun 1915 olaylarına ilişkin kararını da eleştiren Başbakan Yardımcısı Akdoğan, şunları kaydetti:

"Avrupa Parlamentosu konuşuyor. Sen kimsin? Tarih kurumu musun? Ne anlarsın tarihten? Senin bir dirayetin, vizyonun varsa, çık kardeşim dünyada birçok olay oluyor. Mısır'da darbe oldu, 'darbe' diyebildin mi? Suriye'deki zalime, 'zalim' diyebiliyor musun? Yüz binlerce insan öldü. Yanı başında 700 kişi denizde boğuldu. Oraya yardım elini uzatmadın. Sen güya insani değerler üzerine kurulmuş bir birliksin. İnsanlar orada öldü sen müdahale edemedin. Bu kadar beceriksizsin, böyle bir vizyonun yok. Dünya meselelerinin çözümüne dair bir dirayetin ortaya yok, kalkmışsın Türkiye'ye efendilik taslıyorsun. Kimse Türkiye'ye efendilik taslayamaz. Herkes kendi işini yapsın."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...