AK Parti'nin gözü CHP'nin kalelerinde

- Güncelleme:
AK Parti'nin gözü CHP'nin kalelerinde

Politika Haberleri

AK Parti yerel seçimlere yönelik stratejisini belirledi. Hedef, İzmir ve Ankara’nın Çankaya ilçesi gibi yıllardır ‘CHP’nin kaleleri’ olarak görülen yerleri almak...

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - AK Parti, gözünü CHP’nin kaleleri olan İzmir ve Ankara’nın Çankaya ilçesi gibi yerlere dikti. Parti yönetimi, yerel seçimler için CHP seçmenin yoğunlukta olduğu il ve ilçeler için özel strateji yürütecek.

AK Parti’nin yerel seçimlere yönelik strateji toplantılarında yıllardır ‘CHP’nin kaleleri’ olarak görülen yerler masaya yatırıldı. AK Parti kurmayları buralarda yıllardır seçmene ‘çantada keklik’ muamelesi yapıldığını belirterek “Her seçimde bir mecburiyet siyaseti ortaya çıkıyor. Seçmeni bu mecburiyet siyasetinden çıkarıp, yeni bir bakış açısına kavuşturabilir miyiz? Buna yönelik yeni politikalar geliştireceğiz. ‘Bize üç yıl verin, bizi de deneyin’ diyeceğiz ve bunun karşılık görmesi için özel planlamalar yapacağız” dedi. AK Parti kurmayları, yerel seçimlerde aday profilinin de çok önemli olduğuna dikkat çekerek “Bu nedenle öncelikle biz profil üzerinde çalışacağız. Sonra bu profili isimlendireceğiz. Prensipler ve profili belirledikten sonra, alternatifler oluşturup, kamuoyu yoklamaları ile adaylarımızı çıkaracağız” diye konuştu.

MAKAS AÇILIYOR

AK Parti’nin toplantılarında önemli bir başlığı ise partinin oyu ile Cumhurbaşkanının aldığı oy arasındaki 17 puanlık fark oluşturdu. Parti ile Cumhurbaşkanının oyu arasındaki makasın giderek açıldığına dikkat çeken AK Parti kaynakları “Partinin imajı konusunda bir sıkıntı var. Bu imajın düzeltilmesi için yerel seçimlere çok iyi hazırlanmalıyız. Yerel seçimlerde istediğimiz başarıya ulaşamazsak, Meclis’te işimiz zorlaşır. ‘Seçim kaybetmiş’ bir parti olarak Meclis çalışmalarında rahat olamayız” değerlendirmesini yaptı. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinden sonra partide ‘Rehavet ve şımarıklık’ emarelerinin görüldüğünü belirten parti kurmayları, bu durumun yerel seçimlere yansımaması için tedbir alınacağını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...