AK Partili Yazıcı'dan Altılı Masa'ya: Çözüm değil yıkımı siyaset sanıyorlar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AK Partili Yazıcı'dan Altılı Masa'ya: Çözüm değil yıkımı siyaset sanıyorlar

Politika Haberleri

Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanlığının Çankaya Köşkü’ne taşınmasına yönelik vaadini eleştiren Yazıcı “Türkiye’nin meselelerine çözüm sağlayacak projelerden yoksun olanlar yıkmayı siyaset zannediyor” dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Altılı Masa’nın aday çıkaramama sebebini, “Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin karşısına aday bulmak kolay bir iş mi? Nasıl bulacaklar?” sözleriyle değerlendirdi. Medya temsilcilerinin katıldığı Anadolu Sohbetleri programına konuk olan Yazıcı’nın, açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bir yıldır toplanıyor dağılıyorlar. Onun ezikliği içerisinde nereden ne bulmuşsalar, onları toparlayıp bir program şeklinde takdim ettiler. İşin ilginç tarafı da ortada aday yok ama uygulayacakları program var. Aday önemlidir. Kaptan olmadan onun uygulamasına yönelik hazırlanmış bir metni kamuoyu ile paylaşmak ve onun eline tutuşturmak etik de değil rasyonel de değildir. Uygulama alanı demek ki olmayacak. Mevcut ortamı da görünce biraz hayal peşinde olduklarını değerlendiriyorum.

Cumhurbaşkanı’nın adaylığı ilgili eski anayasada 101 ve 102’nci madde vardı. 2017’deki anayasa değişikliğinde bu maddeler tek maddeye dönüştürüldü, 101’inci madde oldu. Bu madde ilk Millet Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi olan 24 Haziran 2018’de seçimin başlangıcından itibaren yürürlüğe girdi. Bu şekilde baktığımızda Cumhurbaşkanı yeni sistemde birinci defa seçilmiş. Madde muhtevasında ikinci defa hakkı var. Bu hakkını da 14 Mayıs’ta kullanacak.

AK Partili Yazıcı'dan Altılı Masa'ya: Çözüm değil yıkımı siyaset sanıyorlarAkif Bülbül ve Hayati Yazıcı

“BAŞÖRTÜSÜNÜN YERİ ANAYASA”

Başörtüsü din ve vicdan özgürlüğü ile ilgili bir durum olduğuna göre bununla ilgili düzenlemenin yapılacağı yer anayasadır. Cumhurbaşkanı’mız da çıktı ‘Hodri meydan’ dedi. Meclis’e teklifimizi verdikten sonra Altılı Masa’da büyük bir dalgalanma oldu. Kendi pozisyonlarını güçlendirmek için bir değişiklik önergesi verdiler. 24’üncü maddede yer alan dini inanç çıksın dediler. Dinî inanç bu düzenlemenin merkezindeki bir kavram. Bu kavram olmasaydı zaten bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmayacaktı. Teklif Meclis’e sunulduğu gibi komisyondan geçti. Bunun da yasalaşması için referandum marjı var. Anayasa değişikliği konusu gizli oylamada yapılacak. Kabine girmeyecekleri iddiaları doğru ise o zaman birbirlerine güvenmiyorlar demek ki. Bu seçme-seçilme, oy kullanma hakkına bir müdahaledir. Bu Meclis’e kendi milletvekillerinin girip girmeyeceklerinin denetlenmesini kabulleniyorlarsa çok vahim bir durum. Türkiye demokrasisinde bir sorundur.

“KÜLLİYE MİLLETİN”

Siyasette kimi kümeler yapıcıdır kimi yıkıcıdır, adamın yapacak bir vizyonu yoksa Türkiye’nin var olan sorunlarına ilişkin çözüm sağlayacak bir projeden yoksun ise yıkmayı siyaset zanneder. Külliye Türkiye’nindir, milletindir. Cumhurbaşkanı’nın mülkü, evi değil ki. Hayal kuruyorlar. Millet onay verir mi buna. Çankaya Köşkü’nü yok etmedik ki…

PKK’YI ELEŞTİRİYORUZ KÜRTLERİ DEĞİL

Biz yasa dışı faaliyette bulunan kim olursa olsun bunlara karşıyız. Altılı Masa’nın altında gizli örtülü bir ortak daha bulunduğunu söylemek suretiyle HDP ve onun yönlendiricisi PKK’yı eleştiriyoruz, Kürtleri değil." AKİF BÜLBÜL'ÜN HABERİ

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...