AK Partili Cevizoğlu canlı yayında İmamoğlu'nun raporuna sert çıktı! Savcıları göreve çağırdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Seçim neden kaybedildi' raporunun ayrıntıları dün yayınlandı. AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu katıldığı canlı yayında, Ekrem İmamoğlu'nun raporuna sert tepki göstererek savcıları göreve çağırdı.

14 ve 28 Mayıs'ta Başkan Erdoğan'a karşı çifte hezimet yaşamasına rağmen, istifa çağrılarına kulak tıkayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yeni bir rapor yayınlandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun dün ortaya çıkan 'Seçim neden kaybedildi' başlıklı raporundaki "gruplandırma" tepki çekti.

28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylamasında Recep Tayyip Erdoğan oyların yüzde 52,18'ini, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 47,82'sini almıştı.

Raporda, "Kılıçdaroğlu'nun en yüksek oy aldığı seçmen grupları olarak", "Öğrencilerde yüzde 52, Üniversite mezunları yüzde 57,8, Atatürkçüler yüzde 58,3, Dindarım diyenler yüzde 33,6 ve Milliyetçilerde yüzde 35" olarak gösterildi.

RAPOR TEPKİ ÇEKTİ

Raporun diğer kısmında ise, "Erdoğan'ın en yüksek oy aldığı seçmen grupları", başlığı altında ise, "Başörtülü kadınlar yüzde 70,1, Düşük eğitimliler yüzde 62,3, Dindarım diyenler yüzde 62, Ev kadınları yüzde 61,3 ve Milliyetçiler yüzde 57,7" olarak verildi.

"TAM BİR REZALET BU"

AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu Haber Global'de canlı yayına katılarak rapora sert çıktı.

"Hem bir sosyolog olarak, hem bir siyasetçi olarak, hem de bir gazeteci olarak skandal bir açıklama" olduğunu belirten Cevizoğlu, "Ayıp, bölücü bir açıklama. Kılıçdaroğlu'na oy verenler iyi, Erdoğan'a oy verenler kötü ve cahil gibi bir anlam çıkıyor. Böyle bir rezalet olur mu. Tam bir rezalet bu" dedi.

"SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRIYORUM"

Konuyla ilgili savcıları göreve çağıran Cevizoğlu açıklamalarına şöyle devam etti;

"Göbeğini kaşıyan adam mantığıyla yapılmış rezalet bir rapor.Rezalet bir rapor kim yaptıysa. Bunu kim yaptıysa yanlış. Tepki çekmemek için düşük eğitimliler denmiş. Halka, milli iradeye hakaret raporu bu. Dava açılması lazım buna. Milleti kin ve nefrete düşürmekten. Tam bir rezalet, skandal bir şey bu. Siz hala milli iradeye hakaret ediyorsunuz raporunuzla. Milli iradeye saygısızlık. Tam bir tetikçi raporu. Savcıları göreve çağırıyorum."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...