AK Parti'den Yeniden Refah'a davet: Birlikte yol yürüyelim

- Güncelleme:
AK Parti'den Yeniden Refah'a davet: Birlikte yol yürüyelim

Politika Haberleri

YSK’nın seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılması kararını almasından sonra Cumhur İttifakı genişleme çalışmalarına hız verdi.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, dün akşam saatlerinde Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Yıldırım, “Önümüzdeki seçimlerle ilgili, karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Çok verimli bir görüşme oldu. Arzu ediyoruz ki bu seçimlerde birlikte yol yürüyelim” dedi. Erbakan ise, “Cumhurbaşkanının selamlarını bizlere ilettiler ve önümüzdeki seçimlerde partimizi Cumhur İttifakında görmek istediklerini ifade ettiler. Yetkili kurullarımızla bu daveti istişare edeceğiz. En kısa zamanda cevabımızı vereceğiz” diye konuştu.

Seçim takvimi netleştikçe,  partiler arası görüşme trafiğinin yoğunlaşmaya başladığını belirten Yıldırım, “Bu çerçevede Yeniden Refah Partisi’ni ziyaret ettik. Fatih Bey kendi partisiyle değerlendirmelerini yapıp görüşlerini kamuoyuyla paylaşacaklar. Ev sahipliği için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kısa sürede 300 bine yakın üye sayısına ulaşan Yeniden Refah Partisi’nin ittifaklar için büyük önemi bulunuyor. Saadet Partisi’nin CHP’yle yakınlaşmasının ardından tepki gösteren seçmen partiden uzaklaşarak, Yeniden Refah Partisi’ne dönüyor.  Kulislerde konuşulan bilgilere göre Millet ittifakı da Yeniden Refah Partisi’nin kendi saflarına katılmasını istiyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...