Çalışmalar 13 bölgeden yürütülecek: AK Parti’den seçim ekibine takviye

- Güncelleme:
Çalışmalar 13 bölgeden yürütülecek: AK Parti’den seçim ekibine takviye

Politika Haberleri

AK Parti, 9 kişilik Seçim İşleri Başkanlığına 6 yeni atama yaptı. Seçim sürecinin koordinasyonu için Türkiye 13 bölgeye ayrıldı ve her bölgeye bir koordinatör atandı.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için AK Parti’de trafik hızlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün AK Parti Genel Merkezinde yaklaşık 10 saat, kurmayları ile bire bir görüşmeler gerçekleştirerek, seçim sürecine yönelik çalışmaları ele aldı. Görüşmelere, AK Parti Genel Başkan Vekilleri Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş, Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir ve Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan katıldı.

AĞIRLIK DEPREM BÖLGESİNE VERİLECEK

Partide, bir yandan milletvekili adayları ile ilgili hazırlıklar sürdürülürken, seçim sürecini yönetecek ekibe de takviye yapıldı. Bu kapsamda, Ali İhsan Yavuz başkanlığındaki 9 kişilik Seçim İşleri Başkanlığına 6 yeni atama yapıldı. Ayrıca seçim sürecinin koordinasyonu için Türkiye 13 bölgeye ayrıldı ve her bölgeye bir koordinatör atandı. Mevcut Başkan Yardımcılarından Yusuf Başer, Bülent Yağmur, Serpil Kavrak, Ahmet Özdemir, Nureddin Çelik, Sabri Öztürk, Gülay Sabancı, Muhammet Fatih Toprak ayrı ayrı birer bölgede görevlendirilirken, yeni atanan Hakan Çavuşoğlu, Recep Özel, Mahmut Atilla Kaya, İshak Gazel, Oğuzhan Kaya ve Mehmet Ali Özkan’a da birer bölge verildi. Yeni atanan koordinatörlerin çalışmalarında deprem bölgelerine ağırlık vereceği öğrenildi.

Çalışmalar 13 bölgeden yürütülecek: AK Parti’den seçim ekibine takviye
2018 seçimlerinde, Cumhur İttifakı’nın protokolü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’nin imzasıyla YSK’ya sunulmuştu.

REKLAM PANOLARI

Yurt dışı seçim koordinasyonundan ise AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammet Fatih Toprak sorumlu olacak. İllerde kurulacak Seçim Koordinasyon Merkezlerinin (SKM) büyük bölümünün yerleri belirlenirken, yine 81 ildeki reklam panolarının kiralama işlemlerine de başlandı. SKM’lerin sorumlusu ise Seçim İşleri Genel Başkan Yardımcısı Harun Tüfekçi.

İL BAŞKANLIKLARINA ATAMA YAPILDI

Milletvekili adayı olmak isteyen il başkanlarının istifası da devam ediyor. Bugüne kadar Aksaray, Adana, Düzce, Antalya, Aydın, Burdur, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kocaeli, Mersin, Rize ve Van il başkanları adaylık için istifa etti ve istifalar nedeniyle boşalan il başkanlıklarına atamalar yapılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum İl Başkanlığına İbrahim Küçükoğlu, Gümüşhane İl Başkanlığına Mehmet Emin Erdoğdu, Giresun İl Başkanlığına Mete Bahadır Yılmaz, Kocaeli İl Başkanlığına Şahin Talus, Mersin İl Başkanlığına ise Adem Aldemir’i atadı. AK Parti kaynakları 15 civarında il başkanının daha adaylık için istifa edeceğini dile getirdi. 

GÜNDEM 'CUMHUR İTTİFAKI PROTOKÜ' VE 'ORTAK LİSTE'

AK Parti ve MHP’nin seçim komisyonları bugün ikinci kez bir araya gelecek. AK Parti’de Hayati Yazıcı, MHP’de Fethi Yıldız başkanlığında toplam 8 kişinin çalıştığı komisyonun ana gündem maddesi, Cumhur İttifakı Protokolü. Komisyon, Cumhur İttifakı adı altında seçime girilmesi için gereken resmî protokol belgesinin hazırlıklarını yapacak. Milletvekili Seçimi Kanunu gereğince, ittifak yaparak seçime katılma kararı alan siyasi partilerin, seçimin başlangıç tarihinden itibaren en geç yedi gün içinde, genel başkanların imzalarını ihtiva eden ittifak protokolünü Yüksek Seçim Kuruluna teslim etmesi gerekiyor. İttifak protokolünde; ittifak unvanı ve kanunlara aykırı olmayan diğer hususlara yer verilebiliyor. Komisyonun bir diğer ana gündemi ise ortak liste. TBMM’deki dengeler açısından partilerin milletvekili sayısının büyük önemi bulunuyor. Oyların boşa gitmemesi için AK Parti ve MHP’nin 10-15 ilde ortak milletvekili listesi ile seçime girebileceği belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...