Kılıçdaroğlu'na AK Parti'den sert tepki: Allah akıl, fikir versin!

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu'na AK Parti'den sert tepki: Allah akıl, fikir versin!

Politika Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medyadan paylaştığı videonun Kıbrıs'la ilgili kısmında Rum silahlı örgütü EOKA'nın Türk bayrağını ele geçirdiği görüntüye sert çıktı: Allah akıl, fikir versin!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 100. yılı sebebiyle kişisel sosyal medya hesabından bir video yayımladı.

Videonun Kıbrıs'la ilgili kısmında Rum silahlı örgütü EOKA'nın Türk bayrağını ele geçirdiği görüntünün kullanılması dikkat çekti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, sosyal medya hesabından Kemal Kılıçdaroğlu'na sert çıktı.

"ALLAH AKIL FİKİR VERSİN"

Dağ, Kemal Kılıçdaroğlu'na “Sayın Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabından paylaşılan CHP’nin 100. yıl videosunda Türk mücahitler yerine EOKA’cı teröristlerin görseli yer almış. Bu hata sehven mi yoksa kasten mi yapıldı bilemiyoruz. Ama CHP’nin bu hataları yanlış dirhemle doğru ölçü olmayacağını göstermektedir. 100’üncü yılında ‘yüz karası’ bir paylaşıma imza atan CHP, şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır. Allah CHP’yi yönetenlere akıl, fikir, izan, milli şuur ve tarih bilinci nasip etsin” diye seslendi.

İşte Kılıçdaoğlu'nun paylaşımını alıntılayan AK Parti'li Hamda Dağ'ın sert tepkisi

https://twitter.com/avhamzadag/status/1700809977454055633

"DALGA MI GEÇİYORSUNUZ?"

Öte yandan; Kemal Kılıçdaroğlu'nun paylaştığı videonun Kıbrıs Harekatı ile ilgili olan kısmında Rum silahlı örgütü EOKA'nın Türk bayrağını ele geçirdiği görüntünün kullanılmasına sosyal medya kullanıcıları da tepki gösterdi. Kullanıcılardan birinin "Dalga mı geçiyorsunuz?" yorumu dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu'na AK Parti'den sert tepki: Allah akıl, fikir versin!

Kılıçdaroğlu'na AK Parti'den sert tepki: Allah akıl, fikir versin!

EOKA NEDİR?

CHP'nin 100. yılı dolayısıyla Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Twitter hesabından paylaştığı videoda yer alan kare büyük tartışmaya sebep oldu. Peki, EOKA nedir? EOKA ne demek, ne anlama geliyor? EOKA'nın açılımı ne?

EOKA, (Ethniki Organosis Kyprion Agoniston: Kıbrıslıların Millî Mücadele Örgütü), Kıbrıs'ta Britanya sömürge yönetiminin sonlanarak adanın Yunanistan'a bağlanması (Enosis) için uğraşan Kıbrıslı Rum silahlı örgüt.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...