AK Parti'den İsveç'te Erdoğan'ı hedef alan provokasyona peş peşe tepki: 'Çirkin saldırıyı lanetliyoruz'

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
AK Parti'den İsveç'te Erdoğan'ı hedef alan provokasyona peş peşe tepki: 'Çirkin saldırıyı lanetliyoruz'

Politika Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

AK Parti Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsveç'in başkenti Stockholm'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan provokasyona sert tepki göstererek "Stokholm Büyükelçiliğimizin yakınında Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan çirkin saldırıyı lanetliyoruz. Bu saldırıları gerçekleştirenler kadar, bu saldırıları himaye edenler de aynı çirkinliğin parçasıdır." açıklamasını yaptı. Saldırıya ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "Sayın Cumhurbaşkanımızı, ülkemizi, milletimizi ve dini değerlerimizi hedef alan tüm saldırı ve provokasyon girişimlerine yönelik kararlı mücadelemizden ve haklı duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz" ded. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da tepki göstererek "Bu tür eylemlere sessiz kalınmasının doğru olmadığı kanaatindeyim" mesajını paylaştı.

İsveç'in skandallar bitmiyor. İsveç'te Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde polis koruması eşliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maketinin yakılmasına AK Parti'den sert tepki geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik 'Lanetliyoruz' dediği saldırının sorumlularının İsveç makamları olduğunu vurguladı.

Sözcü Ömer Çelik'in X platformu üzerinden paylaştığı açıklamasının tamamı şu şekilde:

-Cumhurbaşkanımızı hedef alan saldırılar Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine yapılmıştır.  Stokholm Büyükelçiliğimizin yakınında Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan çirkin saldırıyı lanetliyoruz. İsveç makamları bu saldırılardan sorumludur.  Nefret suçlarının ve terör propagandalarının demokratik değerleri tehdit etmesine müsaade edilemez. 

İsveç makamları nefret suçlarını ve terör propagandalarını durdurmalıdır. Cumhurbaşkanımızı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerini hedef alan tüm saldırılarla kararlı şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu saldırıları gerçekleştirenler kadar, bu saldırıları himaye edenler de aynı çirkinliğin parçasıdır. Bu zihniyetle mücadele etmek demokratik değerleri korumak için zorunludur.

https://twitter.com/omerrcelik/status/1708027292285366546

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ: TEDBİR ALINMALI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İsveç'teki provokasyona tepki gösterdi. Yılmaz'ın açıklamasının devamı şu şekilde:

-İsveç Stokholm Büyükelçiliğimiz yakınlarında Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan çirkin provakatif saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor ve lanetliyorum. Dur durak bilmeyen bu saldırıların ve provokasyon girişimlerinin ardındaki nihai amacın ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine yönelik olduğu açıktır.

-İfade özgürlüğü ile açıklanamayacak olan, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine yapılan bu saldırılara demokrasi kisvesi altında meşruiyet kazandırılmamalı, nefret suçlarının önlenmesine yönelik artık tedbir alınmalıdır.

-İsveç’in bu tarz provokatif eylemlere izin vermemesini ve bu tür girişimlere müsamaha göstermemesini bekliyor, bu ve diğer nefret suçu eylemlerinin faillerine ilişkin gerekli yasal işlemleri ivedilikle yapmaya davet ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızı, ülkemizi, milletimizi ve dini değerlerimizi hedef alan tüm saldırı ve provokasyon girişimlerine yönelik kararlı mücadelemizden ve haklı duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz.

https://twitter.com/_cevdetyilmaz/status/1708067379928777039

BİR TEPKİ DE TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ'DAN 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Avrupa Parlamento Başkanları Konferansı'nda konuştu. Başkan Kurtulmuş  "Özellikle son zamanlarda dünyada hızlı bilgi ve enformasyon yayılımı sağlanırken, diğer taraftan bu alanın kontrolsüz, zaman zaman kasıtlı kullanımı sonucunda ortaya çıkan bazı demokrasiyi tehdit eden unsurları da paylaşmak isterim." dedi ve şöyle devam etti:

-Hiç şüphesiz bunların başında gelenlerden birisi dezenformasyondur. Nefret suçlarının özellikle bilgi teknolojilerinin kullanımıyla yaygınlaştırılmasıdır. Bir başka önemli demokrasi karşıtı tehdit edici unsur ise yanıltıcı bilgilerin kontrolsüz bir şekilde yayılmasıdır. Bizi endişeye sevk eden, Avrupa kıtası başta olmak üzere dünyanın birçok noktasında ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve dini nefret temelindeki eylemleri bir kere daha burada Avrupa ülkelerinin temsilcilerine ifade etmek isterim. Bu tür eylemlere sessiz kalınmasının doğru olmadığı kanaatindeyim.

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Özgür30 Eylül 2023 12:39

İsveç , ABD nin emriyle rol yapıyor. yapanların tamamı Batılı ülkelerin ajanları. esas konu İsveç in Nato ya girmesi değil.Akıllarında bir pislik var. Türkiye ile ara açmanın yollarını arıyorlar. Pakistan'a yapilan bombalı saldırıları yaptıranlar da Batılı ülkeler.

Sonraki Haber Yükleniyor...