AK Parti'den CHP'ye 'hırsız' davası

AK Parti'den CHP'ye 'hırsız' davası

Politika Haberleri

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, kendilerine "hırsız" diyen bütün muhalefet milletvekillerine 320 AK Parti milletvekilinin dava açacağını söyledi.

İstanbul merkezli yapılan operasyonlardan sonra Meclis'te CHP'lilerin sık sık AK Partililere yönelik 'hırsız' yakıştırması dava konusu oluyor. AK Partili milletvekilleri Genel Kurul salonunda kendilerine hırsız diye bağıran CHP'lilere dava açma kararı aldı. AK Parti Grup Yönetimi, son bir aylık süredeki Genel Kurul çalışmalarına ait tutanakları incelemeye aldı. Tutanaklar aracılığıyla AK Partililere yönelik 'hırsız' yakıştırması yapan milletvekilleri tek tek tespit edilecek. Ardından da bu milletvekillerine yönelik AK Partililer bireysel olarak dava açacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır da Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada şöyle dedi:
"Son bir haftadır sürekli bizlere, değerli milletvekili arkadaşlarımıza koro hâlinde 'hırsız var', 'hırsız geliyor', 'hırsızlar' gibi birtakım tabirler ve eylemlerde bulundunuz. Şunu bilmenizi isteriz ki gerek bireysel olarak açacağımız davalarla bu tip ifadelerde bulunan milletvekilleri ile hukuki zeminde hepimiz mücadele edeceğiz. Ayrıca, alanda halkımıza şikâyet edeceğiz, bunu da bilmenizi isteriz. Bugünden sonra, şiddete karşı olmakla beraber, bize yönelecek her türlü kötü söz ve eyleme cevap vereceğimizi de bilmenizi isteriz."

BOĞAZIMDAN HARAM GEÇMEDİ
Satır, gazetecilerle sohbetinde ise "Hepimizi zan altında bırakıyorlar. Babam memur çocuğu, boğazımdan tek haram lokma geçmedi. Hala kredi kartı ödeyemeyen arkadaşlarımız var. Bundan sonra bize hırsız diyen herkesle ilgili birer birer dava açacağız" tepkisini gösterdi. TÜRKİYE GAZETESİ - Yücel Kayaoğlu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...