AK Parti'nin 11 il için yerel seçim mesajında Türkiye Yüzyılı vurgusu: İmamoğlu ve Yavaş'a tepki dikkat çekti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
AK Parti'nin 11 il için yerel seçim mesajında Türkiye Yüzyılı vurgusu: İmamoğlu ve Yavaş'a tepki dikkat çekti

Politika Haberleri  / Anadolu Ajansı

AK Parti, 11 Büyükşehir Grup Başkanvekilleri İstişare Toplantısı'nın ardından ortak metin paylaştı. Yerel seçimlerde CHP'li belediyeler tarafından yönetilen 11 büyükşehirin AK Parti tarafından geri kazanılarak, bu şehirlerin Türkiye Yüzyılı şahlanışına dâhil olacakları belirtildi. İmamoğlu ve Yavaş'a yönelik eleştiriler dikkat çekti.

AK Parti 11 Büyükşehir Grup Başkanvekilleri 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere ilişkin İstişare Toplantısı'nın ardından ortak metin paylaştı.

Yapılan istişare toplantısında CHP'li belediyeler tarafından yönetilen 11 büyükşehirin yerel seçimlerde AK Parti tarafından geri kazanılarak, bu şehirlerin geleceğe taşınacağı vurgulandı. Yayımlanan metinde 'Şehirlerinizin kaybettiği yılları geri kazandıracak ve şehirlerinizi geleceğe taşıyacak irade, samimiyet ve heyecan, AK Parti kadrolarında vardır. Ülkemizin Türkiye Yüzyılı vizyonuyla yeni bir şahlanışa kalktığı bu günlerde, yaşadığınız şehirler de bu şahlanışa dâhil olacaktır' ifadelerine yer verildi.

KARARLILIK MESAJI

CHP'li başkanlar tarafından yönetilen İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir, Adana, Mersin, Hatay, Muğla, Tekirdağ ve Aydın Büyükşehir Belediyelerinin başarısızlıklarının vurgulandığı açıklamada önümüzdeki seçimlerde bu belediyeleri geri kazanılmasındaki kararlılığın altı çizildi.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'A TEPKİ

Açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu döneminde İstanbul'da yaşanan sorunlara dikkat çekilirken, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı göreve geldiği günden bu yana tek bir an olsun İstanbul'u gündemine almamıştır. Siyasi hırslarının peşinde koşmayı tercih eden İBB Başkanı, İstanbullulara verdiği sözlerin %91'ini tutmamıştır. Bunun yerine büyükşehrin, küçük hesaplar peşinde koşan başkanı olmayı tercih etmiştir." sözleri kullanıldı.

"1 KM BİLE METRO HATTI TAMAMLAMADI"

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş için ise "Ankara'da "belediyenin öz kaynaklarıyla 58 km metro yapacağım" diye yola çıkanların, bugün 1 km metro hattını bile tamamlamamış olması işte bu samimiyetsizliğin göstergesidir." ifadeleri kullanıldı.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...