AK Parti'de kabine kulisleri: Yeni dönemde 3 bakan göreve devam edebilir

- Güncelleme:
AK Parti'de kabine kulisleri: Yeni dönemde 3 bakan göreve devam edebilir

Politika Haberleri

AK Parti, ikinci turun kazanılması hâlinde kabine takvimini hızla işletecek. Vekil seçilen 16 bakandan Soylu, Akar ve Kurum’a kabinede tekrar görev verileceği konuşuluyor.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - Cumhurbaşkanı  Seçimi’nde ikinci turu kazanması hâlinde AK Parti’de yeni vitrin ve yeni kabine takvimi hızlı bir şekilde işletilecek. Parti kulislerinde, yeni kabinenin daha çok ‘Siyasette tecrübesi olan’ isimlerden oluşabileceği değerlendirmesi yapılıyor.

Bu doğrultuda üç dönem kuralına takıldıkları için Meclis dışında kalan bazı isimlerin yeni kabine yer almaları sürpriz olmayacak. Ayrıca AK Parti kurmayları tarafından, Cumhur İttifakı’nın elde ettiği 323 sandalyenin, Meclis’teki çoğunluk açısından yeterli olacağına, bu sebeple milletvekili olmalarına rağmen, birkaç ismin yeniden bakanlık görevine getirilmesinden dolayı milletvekilliğinin düşmesinin, sayısal dengeler açısından sıkıntı çıkarmayacağı değerlendirmesi yapılıyor.

3 İSME YENİDEN BAKANLIK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile birlikte Meclis’e geçiş yapan 16 kabine üyesinden, Süleyman Soylu, Hulûsi Akar ve Murat Kurum’a seçim sonrası oluşacak yeni kabinede tekrar görev verilebileceğibelirtiliyor. AK Parti kulislerinde özellikle Murat Kurum’un, deprem konutları, İstanbul’daki kentsel dönüşüm hazırlıkları gibi alanlarda görevine devam etmesinin, önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimler için önemli bir detay olduğuna dikkat çekiliyor. Dışişleri Bakanlığı görevine Mevlût Çavuşoğlu’nun yeniden atanmaması durumunda, bu görev için üç döneme takıldığı için yeniden milletvekili adayı olamayan Çağatay Kılıç’ın getirilebileceği belirtiliyor.

HULUSİ AKAR OLMAZSA YAŞAR GÜLER

AK Parti kaynakları, Hulûsi Akar’ın yeniden Millî Savunma Bakanlığına getirilmemesi durumunda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in bakanlık için görevlendirilebileceği belirtiliyor. Üç dönemliklerden Bülent Turan, Yılmaz Tunç ve Mustafa Şentop’un da kabineye girebilecekleri ifade ediliyor. AK Parti kulislerinde Şentop’un Cumhurbaşkanı Yardımcılığının yüksek ihtimal olduğu değerlendiriliyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yeni kabinede görevlendirilecek isimler arasında sayılıyor.

Öte yandan Erdoğan’ın kongreye kadar, genel merkez yönetiminde herhangi bir değişikliğe gitmeyeceği belirtiliyor. AK Parti’nin Meclis yönetiminde ise köklü değişiklikler olacak. AK Parti’nin grup başkanlığı dâhil, grup yönetiminden dört ismin, üç dönem kuralına takıldıkları için boşalttığı koltuklara yeni isimler oturacak. Yeni oluşacak Meclis’te Fuat Oktay, Numan Kurtulmuş ve Bekir Bozdağ’ın ismi TBMM Başkanlığı için, yeniden milletvekili seçilen eski bakanlardan Faruk Çelik’in ismi ise grup başkanlığı veya grup başkanvekilliği için geçiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...