AK Parti'de seçim hesapları: İstanbul ve Adana için umut yüksek

- Güncelleme:
AK Parti'de seçim hesapları: İstanbul ve Adana için umut yüksek

Politika Haberleri

AK Parti, yerel seçimler için envanter hazırladı. CHP’nin elindeki İstanbul ve Adana’nın ‘kazanmaya en yakın iller’ olduğu, Denizli ve Balıkesir’in ise kaybetme riski olan yerler olduğu ifade edildi.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - AK Parti, Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için izlenecek stratejiye altyapı oluşturacak bir envanter hazırladı. AK Parti yönetimi, bu kapsamda ‘Kazanılacak ve kaybetme riski bulunan illeri’ tek tek analiz etmeye başladı.

Edinilen bilgilere göre, 2002’den bu yana tüm seçim sonuçlarının analizine dayanan raporda, önce AK Parti’nin son seçimlerde Türkiye genelinde yüzde 7 olan oy kaybının üzerinde oyu düşen iller masaya yatırıldı. 

AK Parti, 14 Mayıs seçimlerinde, aralarında Çankırı, Elâzığ, Yozgat, Tokat, Karabük, Bingöl ve Konya’nın da bulunduğu bazı illerde yüzde 7 olan Türkiye ortalamasının üzerinde oy kaybı yaşamıştı. AK Parti kurmayları, ‘beklenmeyen sonuçların’ çıktığı bu illerle ilgili ayrı bir çalışma yapıldığını kaydetti. AK Parti’nin değerlendirmesine göre, oy kaybı yaşanmasına rağmen, bu oylar muhalefet cephesine gitmedi, Cumhur İttifakı içindeki diğer partiler arasında dağıldı. 

400’DEN 200’E DÜŞTÜ

AK Parti kurmayları, ayrıca 2018 seçimlerinde 400’ün üzerinde ilçede yüzde 50 ve üzeri oy aldıklarına, 14 Mayıs’ta bu sayının 200’ün altına gerilediğine de dikkat çekti.

AK Parti’nin son strateji komisyonu toplantısında 14 Mayıs sonuçlarından yola çıkılarak, yerel seçimlerde şu anda CHP’nin yönettiği illerden hangi illerin kazanılabileceği, AK Parti’nin elinde olan belediyelerden de kaybetme ihtimali olanlar değerlendirildi. Buna göre, CHP’nin elindeki İstanbul ve Adana’nın ‘Kazanmaya en yakın iller’ olduğu, Denizli ve Balıkesir’in ise kaybetme riskli olan yerler olduğu ifade edildi. AK Parti kaynakları, yerel seçimlerde kazanma ve kaybetme ihtimali bulunan illerle ilgili olarak “Bu iller tek tek belirlendi. Saha gözlemleri yapılıyor. Hepsiyle ilgili özel planlamalar yapılacak” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da kurmayları ile yaptığı değerlendirmede, özellikle Ankara ve İstanbul’a yönelik çok iyi hazırlık yapılmasını istedi. Erdoğan, “Muhalefetin birbirine düştüğü bir dönemde Ankara ve İstanbul için umutluyum” değerlendirmesini yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...