AK Parti'de hazırlık başladı: 30 büyükşehir adayı kasımda açıklanacak

- Güncelleme:
AK Parti'de hazırlık başladı: 30 büyükşehir adayı kasımda açıklanacak

Politika Haberleri

AK Parti’de mahallî seçim kampanyasının startı 7 Ekim’deki olağanüstü kongre ile verilecek. Adaylar belirlenirken temayül yapılmayacak, anketler dikkate alınacak. Ankara ve İstanbul adayları öncelikle görücüye çıkacak. 

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - Yerel seçimler için AK Parti’de çalışmalar hız kazanırken hem kampanya stratejisi hem de büyükşehirlerde aday gösterilecek isimler konusunda titiz bir hazırlık yapılıyor. Özellikle büyükşehirlerde ‘AK Parti belediyeciliği’ markasını taşıyabilecek isimler ön plana çıkarılacak.

AK Parti’de yerel seçim kampanyasının startı 7 Ekim’deki olağanüstü kongre ile verilecek. Bu kongrede oluşacak yeni parti yönetimi, yerel seçim sürecini yönetecek. Parti yönetiminin yaptığı değerlendirmelere göre, kasım ayı içinde ise önce Ankara ve İstanbul ardından da diğer büyükşehirlerin adayları açıklanacak. 30 büyükşehrin adayları belli olduktan sonra 51 ilin adayları da etap etap duyurulacak. AK Parti kurmayları, 2019 yerel seçimlerinde İstanbul adayı olarak Binali Yıldırım isminin aralık ayı sonunda açıklandığını, kampanyanın da bu nedenle geç başladığına dikkat çekerek “Bu sefer öyle olmayacak, süreç farklı işleyecek. Beş ay önceden özellikle büyükşehir adayları belli olacak” değerlendirmesini yaptı.

MARKA İSİMLER ARANIYOR

Edinilen bilgilere göre, belediye başkanlığı adaylıkları için genel seçimlerde olduğu gibi bir temayül yapılması planlanmıyor. Ancak kamuoyu yoklamaları ve teşkilatların tavsiyeleri dikkate alınarak adayların belirlenmesi, büyükşehirlerde ise ‘AK Parti belediyeciliği markasını’ taşıyabilecek isimlerin tespit edileceği ifade ediliyor.

AK Parti kurmayları, yerel seçim kampanyasının genel seçimlerden farklı yürütüleceğini, her ilin ayrı dinamikleri olacağını, kampanya içeriklerinin adaya ve şehre göre belirleneceğini de ifade etti. Bu kapsamda Ankara ve İstanbul adaylarının ve projelerinin tanıtımı için ayrı bir lansman yapılacak. İki ilin kampanyasını özel ekipler yürütecek ve yeni projelerle yola çıkılacak. 2019 seçimlerinde AK Parti’nin İstanbul kampanyası sırasında bazı sıkıntılar yaşanmış ve teşkilatla Binali Yıldırım’ın kampanyasını yürüten ekip arasında koordinasyonsuzluk ortaya çıkmıştı. AK Parti kaynakları, bu nedenle İstanbul kampanyası için özel bir strateji ekibi kurulacağını, kampanyadan tamamen bu ekibin sorumlu olacağını dile getiriyor.

KAYIP BEŞ YIL TELAFİ EDİLECEK

AK Parti kaynakları, CHP’nin yönettiği 11 büyükşehir belediyesinin söz verip de yapamadığı hizmetlerin kamuoyuna liste hâlinde duyurulacağını, kaybedilen beş yılı telafi edecek iddialı projelerle vatandaşın karşısına çıkacaklarını söyledi.

ADAYLIK İÇİN İSİMLER HAVADA UÇUŞUYOR

Öte yandan AK Parti’de ilçe teşkilatlarında yönetici pozisyonunda olup da yerel seçimlerde belediye başkanlığı veya belediye meclis üyeliğine aday olacakların istifa etmeleri istendi. İl başkanlarından belediye başkanlığı için aday olmak isteyenlerin istifasının ise eylül ayı içinde alınacağı belirtiliyor. AK Parti’nin MYK veya MKYK toplantılarında şu ana kadar, aday isimleri üzerinde bir değerlendirme yapılmadı. Ancak, parti kulislerinde uzun zamandır Ankara ve İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde aday gösterilecek isimler konuşuluyor.

Ankara için AK Parti kulislerinde eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki’nin isimleri ön plana çıkıyor. İstanbul için ise bir süredir Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ismi konuşuluyordu. Ancak eski bakan Murat Kurum’un da İstanbul için değerlendirilebileceği dile getirilirken, ayrıca yine İstanbul’da Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile diğer bazı ilçe belediye başkanlarının isimleri de büyükşehir adaylığı için geçiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...