AK Parti'de çalışmalar sürüyor: İlçeler, illere ders olacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AK Parti'de çalışmalar sürüyor: İlçeler, illere ders olacak

Politika Haberleri

2019’da ilçe belediyelerinde elde edilen başarıların, büyükşehirlere aktarılamamasının sebeplerini araştıran ekipler, hazırlanacak raporları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacak.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - AK Parti Genel Merkezi, 2019 yerel seçimlerinde Ankara ve İstanbul başta olmak üzere ilçe belediyelerinde elde edilen başarıların, büyükşehirlere aktarılamamasının nedenlerini araştırıyor.

Edinilen bilgilere göre, Genel Merkez bünyesinde oluşturulan ekipler, ‘2019 seçimlerinde büyükşehirlerde sorun aday mıydı?’ sorusunun cevabını arıyor. Ekipler her il ve ilçe özelinde seçim sonuçlarını ele alarak, şehirlerin röntgenini çekiyor. 81 il başta olmak üzere ilçe belediyelerde nasıl bir sonuç alındığına bakan parti yönetimi, ilçelerden ve illerden gelen oylardaki artış ve düşüşü değerlendiriyor.

2019 yerel seçimlerinde muhalefete geçen belediyelerin kaybedilmesindeki temel sebep bulunmaya çalışılıyor.

ÖZ ELEŞTİRİ YAPILIYOR

AK Parti kaynakları, CHP ve İyi Parti’nin ortak adaylarının seçimleri kazanmasından ziyade kendi adaylarının neden kazanamadığına baktıklarını belirterek şunları kaydetti:

“İlçelerdeki başarılarının illeri aktarılmasında ortaya çıkan pürüzü sadece CHP’nin ittifak politikası ile açıklayamayız. Aday tercihi konusunda eksikliklerin olabileceğini biliyoruz ve bu pürüzün giderilmesi için çalışıyoruz. Sorun hizmetten mi, adaydan mı, partiden mi kaynaklı buna bakıyoruz. Hem siyasal hem rakamsal araştırmalar yapıyoruz.

İlçede adayımız yüzde 65’e yakın oy almış, aynı ilçede büyükşehir belediye başkan adayımıza yüzde 50 oy çıkmış. Rakamların dili burada çok önemli. Bazı il ve ilçelerde Cumhurbaşkanlığı seçimi, milletvekili seçimi ve belediye seçimi paralel gitmiş, hafif dalgalanmalar yaşamış. Ama öyle yerler var ki kalp grafiği gibi. Burada ‘Acaba adayla ilgili yanlış bir şey mi yapıyoruz?’ diye soruyoruz?

Sayıların dili bize yol gösteriyor. Hatta bazı bölgelerde oy oranı bir anda ciddi manada düşmüş, bir daha da hiç çıkmamış.”

ADAYLAR ‘BİLİNEN’ İSİMLER OLACAK

AK Parti kaynakları, ayrıca önümüzde yerel seçime, özellikle büyükşehirlerde sürpriz adaylarla girilebileceğini ifade ederek “Adaylar sadece il bazında değil, tüm Türkiye’de tanınmış isimler arasından seçilecek. Ama o bölgenin insanı olacak. Herkes tarafından bilinecek, sevilecek. Mesela Ankara’ya Ankara ile özdeşleşmiş aday olacak. Vatandaş adayın Ankaralı olup olmadığını sorgulamayacak. Geçmişte yapılan hatalar tekrarlanmayacak” dedi.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından hazırlanacak raporlar Genel Merkeze iletilecek. Bu süzgeçten geçen raporlar daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...