AK Parti'de adaylık için yoğun talep: 400’den fazla ilçe başkanı istifa etti

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
AK Parti'de adaylık için yoğun talep: 400’den fazla ilçe başkanı istifa etti

Politika Haberleri  / HABER MERKEZİ

Bugüne kadar AK Parti’de 400’den fazla ilçe başkanı aday olmak niyetiyle istifa etti. İstifaların ekim ayı içinde de devam etmesi bekleniyor.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - AK Parti, 31 Mart’ta yapılacak mahallî seçimlerin hazırlığını sürdürürken, belediye başkan adayı olarak gösterilecek isimler üzerinde de çalışmalar yapılıyor. Belediye başkan adayı olmak isteyen teşkilat yöneticilerden yoğun bir talep geldi. İlçe başkanlarının yarısına yakını adaylık için mevcut görevlerinden ayrıldı.

AK Parti yönetimi, yerel seçimlerde aday olacakların şimdiden görevlerinden istifa etmelerini istemişti. AK Parti kurmayları, seçim sürecinde bir aksaklık yaşanmaması için istifa eden il ve ilçe başkanlarının yerine hızla yeni atamalar yapmaya başladı. Edinilen bilgilere göre, bugüne kadar AK Parti’de 400’den fazla ilçe başkanı aday olmak niyetiyle istifa etti. İstifaların ekim ayı içinde de devam etmesi bekleniyor.

KIRGINLIK OLMASIN

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in başkanlığında, istifa eden ilçe başkanları ile Ankara’da bir toplantı yapıldı. Adaylıkla ilgili talebin yüksek olması nedeniyle, parti yönetimi istifa eden ilçe başkanlarının tamamının aday gösterilmeyebileceğine dikkat çekildi. Toplantıda parti yönetimi tarafından “Hepinizin aday gösterilmesi mümkün olmayacak. Bu nedenle ‘aday olmadım’ diye partide bir küskünlük, kırgınlık olmamalı. Buna bir bayrak yarışı olarak bakın. Adaylık nasip işidir. Aday olamazsanız bile parti için çalışacaksınız” uyarısında bulunuldu.

SİYASETTE KONGRE MEVSİMİ

Siyasi partiler bir yandan yaklaşan yerel seçim hazırlıklarını sürdürürken, bir yandan da büyük kongrelerini yapmaya hazırlanıyor. Sonbaharda yoğunlaşan takvim çerçevesinde başta AK Parti ve CHP olmak üzere çoğu parti yeni yönetimlerini belirleyecek.

Bugüne kadar 7 olağan kongre yapan AK Parti’nin, 4. Olağanüstü Kongresi’nin 7 Ekim’de yapılması kararlaştırıldı. 7 Ekim’deki kongrede MKYK’nın büyük oranda değişip, yenileneceğini belirten parti kurmayları, kongrenin ana temasının “değişim ve yenilenme” olacağını belirtiyor.

Bugüne kadar 19’u olağanüstü 56 kurultay yapan CHP, 4-5 Kasım’da 38. Olağan Kurultayı’nı gerçekleştirecek. Partide şu ana kadar Kılıçdaroğlu’nun dışında Özgür Özel ve Örsan Kunter Öymen ile Ünal Karahasan adaylığını açıkladı.

15 Ekim Pazar günü 4. Olağan Kongresini gerçekleştirecek Yeşil Sol Parti, yeni yönetimin belirlenmesinin yanı sıra tüzük değişikliği önerilerini de görüşecek. DEVA Partisi ise 29-30 Eylül tarihlerinde 1. Olağanüstü Kongre’ye gidecek. Gelecek Partisi de ikinci büyük kongresini yapmaya hazırlanıyor. Partinin yıl sonuna kadar yeni yönetimini belirlemesi bekleniyor. Bu arada İYİ Parti 3. Olağan Kongresi’ni haziran ayında gerçekleştirdi. MHP ise 14’üncü Olağan Kurultayı’nı 17 Mart 2024’te yapacağını açıkladı.

MGK'DA TERÖRLE MÜCADELE VURGUSU

Millî Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Külliye’de toplandı. Yeni görevlerine atanan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu toplantıda ilk defa yer aldı. Toplantıda sınır içinde ve sınır ötesinde sürdürülen terörle mücadele operasyonlarının etkin şekilde devam edeceği vurgusu yapıldı. Suriye’de yaşanan gelişmelerin de ele alındığı MGK’da, Karabağ’da başarıyla gerçekleştirilen antiterör operasyonu ile bölgededeki son durum masaya yatırıldı.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...