AK Parti'de 3 önemli değişiklik

AK Parti'de 3 önemli değişiklik

POLİTİKA Haberleri

Davutoğlu, parti tüzüğünde bazı değişiklikler yapılacağını duyurdu. AK Parti'nin yapacağı 3 önemli değişikliğin ilki 3 dönem kuralı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, AK Parti tüzüğünde değişiklikler yapılacağını duyurdu.


En önemli değişiklik: 3 dönem kuralı kalkıyor


"Bugün tüzüğümüzde bazı değişiklikler yapacağız" diyen Davutoğlu, şöyle konuştu; "Bu dönemin, 25'inci dönemin kısa olması sebebiyle 3 dönem kuralına bazı istisnalar getiriyoruz" dedi.


İki yeni Genel Başkan yardımcılığı


İki yeni Genel Başkan Yardımcılığı kurulacağını duyuran Davutoğlu, "İki önemli genel başkan yardımcılığı daha kuruyoruz. Birisi, insan haklarından sorumlu genel başkan yardımcılığı diğeri de şehir, çevre ve kültür işlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığı. Daha önce başka birimlerde deruhte edilen bu görevler, bugün başlı başına kendi birimlerini oluşturacak şekilde organize edilecekler. Yine tüzüğümüzle birlikte, bu dönemin, 25'inci dönemin kısa olması sebebiyle 3 dönem kuralına bazı istisnalar getiriyoruz" ifadelerini kullandı.


Siyasi Erdem kurulu oluşturuluyor


Davutoğlu, "Siyasi Erdem Yönetim Kurulu kuruyoruz. AK Parti bir siyasi erdemliler hareketi olarak başladı. Siyasi gücü alırken erdemle birleştirdik, hikmetle, irfanla birleştirdik. Şimdi de bu birleşmeyi kalıcı kılmak ve partimizin kadroları içinden gelen tecrübe birikimini yeni siyaset nesillerine aktarmak için Siyasi Erdem ve Etik Kurulu oluşturuyoruz"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...