AK Parti yerel seçim takvimini hazırlıyor: Başarısız teşkilatlara neşter vurulacak

- Güncelleme:
AK Parti yerel seçim takvimini hazırlıyor: Başarısız teşkilatlara neşter vurulacak

Politika Haberleri

Gün gün atılacak adımlar belirlenecek. Başarısız teşkilatlar için seçim öncesi adım atılacak. Belirgin oy düşüşü olan yerlerde ise yeni ekipler kurulacak.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - AK Parti, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerine yönelik yapılan kapsamlı analizlerden yola çıkarak, mahallî seçim sürecinde izlenecek stratejisinin çerçevesini belirlemeye başladı. Öncelikle, kampanya sürecinde atılacak adımlar gün gün belirlenerek işe başlanacak.

AK Parti yönetimi, Mayıs seçimlerine ilişkin 81 şehirden ayrı ayrı rapor istemişti. ‘Nerede hata yapıldı, kampanya sürecindeki eksiklikler, milletvekili adaylarının performansı, hangi alanlarda seçmenin itirazları, şikayetleri olduğuna’ yönelik başlıkların yer aldığı raporlar tamamlandı.  

Edinilen bilgilere göre, parti yönetimine sunulan raporlarda, en fazla ‘ekonomik sebeplerin’ AK Parti’nin oy kaybında etkili olduğu yönünde görüş ortaya çıktı. Ancak büyükşehirlerdeki oy kaybında ekonomik sebepler daha fazla ön plana çıkarken, Anadolu şehirlerinde hem ekonomik sebepler hem de milletvekili aday listelerine yönelik tepkilerin AK Parti’nin yüzde 7’lik oy düşüşünde etkili olduğu tespiti yapıldı. Ayrıca bazı milletvekili adaylarının ‘performansının düşük kaldığına’ yönelik görüşler de yer aldı.

YENİ EKİPLERLE YOLA DEVAM

AK Parti, hem bu raporlarda ortaya çıkan görüşler hem de parti yönetiminin tespitlerinden yola çıkarak, mahallî seçimlere yönelik hazırlıkların takvimlendirmesini de yapmaya başladı. Bu takvimde ilk sırada ‘başarısız teşkilatlara’ neşter vurulması yer alıyor. Önümüzdeki günlerde, AK Parti’de bazı il ve ilçe yöneticilerinin istifa ettirilerek, yerel seçim öncesi yerlerine yeni görevlendirmeler yapılması bekleniyor. Yerel seçimlere yönelik takvimde, ikinci sırada ‘toplum katmanlarının beklentilerinin karşılanmasına’ yönelik hazırlıklar yer alacak. Mayıs seçimleriyle ilgili analizlerde, oy düşüşünde ekonomik sebeplerin etkili olduğu dikkate alınarak, özellikle büyükşehirlerde yaşayanların kira dâhil fahiş fiyat artışları karşısındaki mağduriyetlerinin giderilmesi için adım atılacak. AK Parti’nin seçim beyannamesinde de büyükşehirlerdeki memurlara kira yardımına benzer bir destek verilmesi vaadi bulunuyordu.

İSTANBUL’A ODAKLANILDI

Yerel seçim hazırlıkları dâhilinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti’nin üzerinde durduğu en önemli iki başlık ise Ankara ve İstanbul seçim sonuçları oldu. Özellikle İstanbul’da AK Parti’nin kaleleri sayılabilecek bazı ilçelerde ortaya çıkan oy düşüşü konusunda ayrı bir çalışma yapılıyor. Erdoğan’ın da İstanbul’un 39 ilçesi ile ilgili ayrı ayrı rapor istediği belirtildi. AK Parti kaynakları, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere CHP’nin elindeki 11 büyükşehir belediyesinin kazanılması için kampanya sürecinde ‘özel hamlelerin’ yapılacağı bilgisini verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...