AK Parti ve MHP'den 'koçbaşları' zirvesi: Sözünü tutan listede yer alacak

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
AK Parti ve MHP'den 'koçbaşları' zirvesi: Sözünü tutan listede yer alacak

Politika Haberleri  / HABER MERKEZİ

Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerin hazırlıklarına başlayan AK Parti, MHP ile 'doğru aday' için hassas çalışma yürütüyor. Belediye başkan adayları listesine son şekli iki liderin vermesi beklenirken, mevcut belediye başkanlarında da 'vaat ettiği icraatı yerine getiren isimlere' öncelik tanınacak.

AK Parti, yerel seçim hazırlıklarını sürdürüyor. Mayıs ayındaki yerel seçimlerde elde edilen başarının ardından gözünü 2024 Mart ayına diken AK Parti'de kurmaylar çalışmalara başladı.

Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen AK Parti 4'üncü Olağanüstü Kongresi ile parti MKYK'sında yüzde 65'lik değişim yaşandı, kadro yenilendi. Yeni MKYK'nın ilk görevi ise yerel seçimlere hazırlık oldu. Henüz isim bazlı anketlere başlamayan AK Parti, ilk etapta vatandaşa açık uçlu anket yapılacak ve seçmenin kimi istediği sorulacak. Kasım ayında ise isim bazlı anketler başlayacak.

MHP İLE KAPSAMLI ÇALIŞMA

MHP ile birlikte 81 il ve ilçede tüm belediyeleri kapsayan kapsamlı bir çalışma yürütülecek. Bu kapsamda MHP lideri Bahçeli'nin deyimiyle 'koçbaşları' belirlenecek. Heyette AK Parti'den Efkan Ala, Ali İhsan Yavuz ve Yusuf Ziya Yılmaz, MHP'den Sadir Durmaz, Feti Yıldız ve Levent Bülbül yer alıyor. Heyetin bu hafta bir araya gelmesi bekleniyor.

VERİLEN VAATLER İLE PERFORMANS İNCELENDİ

Her iki partinin heyeti bir araya gelmeden önce çalışmalarını tamamladı, mevcut yönetimlerin çalışmaları değerlendirildi. Belediye başkanlarının performansları incelendi. Verilen sözlerin yüzde kaçının hayata geçirildiği analiz edildi. Belediye başkan adayı kriterleri belirlendi.

LİSTEYE SON ŞEKLİ LİDERLER VERECEK

Sabah'ta yer alan habere göre; heyetlerin ilk görüşmesinde genel ilkeler ve prensipler ele alınacak. Partiler arasında işbirliği seçenekleri ve başta muhalefetin yönetimindeki 11 büyükşehir ile birlikte tüm büyükşehirler olmak üzere il bazlı değerlendirmeler yapılacak.

Ortak heyetin çalışmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli düzenli olarak bilgilendirilecek ve çalışma onların talimatları doğrultusunda ilerleyecek. Belediye başkan adaylarının listesinin nihai kararını yine Erdoğan ve Bahçeli verecek.

ÖNCELİKLİ SORUNLAR ULAŞIM VE DEPREM

AK Part'nin İstanbul'daki seçim kampanyasında önceliği ulaşım ve deprem olacak. Vatandaşa, muhalefetin 2019 seçim vaatlerini yerine getirmediği anlatılacak.

Kampanyada mültecilerin kontrol altında tutulması, geri dönüş projelerini makro politikalarının hızlandırılması ve ekonomi de kampanyada yer alacak. Ankara'da benzer sorunların ön plana çıktığı öğrenildi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...