AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Taksim yorumu: Bir ve beraber oluşumuz dünyaya mükemmel bir mesaj verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Taksim yorumu:  Bir ve beraber oluşumuz dünyaya mükemmel bir mesaj verdi

POLİTİKA Haberleri

AK Parti Sözcü Ömer Taksim saldırısı sonrası Türk halkının teröre karşı kenetlendiğine vurgu yaparak "tüm vatandaşlarımızın teröre karşı birlik ve beraberlik gösterilmesi noktasında ortaya koyduğu tavır tüm dünyaya mükemmel bir mesaj vermiştir. İnsanlık düşmanı teröre karşı biriz ve beraberiz." yorumu yaptı.

Sivil kanı dökmekten imtina etmeyen terör örgütü PKK 13 Kasım'da tüm Türkiye'yi sarsan bir saldırı gerçekleştirdi. İstanbul'un en işlek bölgesi olan Taksim'de bombalı ile düzenlenen eylemde 6 vatandaşımız şehit oldu. 81 kişi ise yaralandı. Olayın faili terörist kısa sürede Küçükçekmece'deki bir hücre evinde yakalandı. Saldırının tüm detayları ortaya çıkarılırken olaya ilişkin 50 kişi gözaltına aldı. Öte yandan Suriye asıllı saldırganın talimatı PKK/KCK’nın Suriye kolu PYD/YPG aldığı tespit edildi. 

TAKSİM TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILDI

Olayın ardından turistik cadde tamamen Türk bayraklarıyla donatıldı. Saldırının gerçekleştiği noktaya ise zemini kırmızı bir platform kuruldu.

Etrafına kırmızı şeritler çekilen platform vatandaşlar tarafından ziyaret edilirken, hayatını kaybedenlerin anısına da karanfil bırakıldı.

SALDIRI KINANDI

Öte yandan hain saldırıya ilişkin sosyal medya kullanıcılarından da tepkiler çığ gibi büyüdü. Olaya ilişkin teröristlere birlik ve beraberlik mesajları verilerek saldırı kınandı.

BİRLİK VE BERABERLİK YÜRÜYÜŞÜ  DÜZENLENDİ

Beyoğlu Belediyesi, dini liderler ve 39 ülkenin başkonsolosu İstiklal Caddesi'nde birlik ve beraberlik yürüyüşü düzenledi.

Galatasaray Meydanı'nda toplanan ve aralarında Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva, Türkiye Katolik Süryani Patrik Vekili Orhan Çanlı, Süryani Kadim Cemaati Patrik Vekili Yusuf Çetin ve Beyoğlu Müftüsü Mehmet İzci'nin olduğu dini liderler ile 39 ülkenin başkonsolosu patlamanın meydana geldiği alana kadar "İstiklal Bizim" yürüyüşü yaptı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Taksim yorumu:  Bir ve beraber oluşumuz dünyaya mükemmel bir mesaj verdi
İstiklal Caddesi'nde birlik ve beraberlik yürüyüşünden bir kare

"TÜM DÜNYAYA MÜKEMMEL BİR MESAJ VERMİŞTİR"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de resmi hesabından, ortaya koyulan birlik ve beraberlik mesajına ilişkin değerlendirme yaptı. 

Çelik şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul’da İstiklal caddemizde gerçekleşen hain saldırı sonrası tüm vatandaşlarımızın teröre karşı birlik ve beraberlik gösterilmesi noktasında ortaya koyduğu tavır tüm dünyaya mükemmel bir mesaj vermiştir. İnsanlık düşmanı teröre karşı biriz ve beraberiz."

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Taksim yorumu:  Bir ve beraber oluşumuz dünyaya mükemmel bir mesaj verdi

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...