AK Parti Sözcüsü Çelik’ten İsrail’e Mescid-i Aksa tepkisi: Kabul edilemez, şiddetle kınıyoruz

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

AK Parti Sözcüsü Çelik, işgalci İsrail’in Mescid’i  Aksa’ya yönelik gece yarısı baskınına ve Filistinlilere yaptığı zulme sert tepki gösterdi. Çelik, “Ramazan ayında tüm Müslümanların mabedine yaptığı saygısızlık asla kabul edilemez. Yapılan bu saygısızlığı ve Filistinlilere karşı uygulanan şiddeti kınıyoruz.” ifadelerini kullandı. Çelik ayrıca uluslararası topluma çağrıda bulundu.

İşgalci İsrail, bu Ramazan da şaşırtmadı. Her Ramazan’da olduğu gibi İsrail askerleri, 1 buçuk milyardan fazla Müslümanın kutsal mekanı Mescid-i Aksa’ya sahur vakti baskınlar düzenledi. Aksa’yı savaş alanına çeviren İsrail güçleri, kutsal mabede sığınanlara ses bombası ve kauçuk kaplı mermiyle müdahale etti. Çok sayıda insanı copla darbeden işgalci askerler 200’den fazla kişiyi ters kelepçeyle gözaltına aldı.

AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ

Gelişmelerin ardından başta Türkiye olmak üzere İslam dünyasından tepkiler yükseldi. AK Parti Sözcü Ömer Çelik’ten de skandal eylem ve provokasyonlara sert tepki geldi.

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yapan Sözcü Çelik, İsrail’i sert bir dille kınayarak, saldırıyı kabul edilemez olarak değerlendirdi.

Sözcü Çelik, paylaşımında şunları ifade etti;

Mescid-i Aksa, tüm Müslümanların kutsal mabedidir. İsrail güvenlik güçlerinin mübarek Ramazan ayında tüm Müslümanların mabedine yaptığı saygısızlık asla kabul edilemez. Yapılan bu saygısızlığı ve Filistinlilere karşı uygulanan şiddeti kınıyoruz.

İsrail güvenlik güçlerinin Harem-i Şerif’in kudsiyetini ve tarihi statükoyu ihlal ederek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesi hukuka ve kutsal değerlerimize karşı bir eylemdir. Bu aynı zamanda, Filistinli kardeşlerimizin din ve vicdan özgürlüklerine hukuksuz bir müdahaledir.

"ULUSLARARASI TOPLUM GÜÇLÜ BİR TAVIR ORTAYA KOYMALIDIR"

İsrail yönetimini Mescid-i Aksa'nın hukuki statüsüne saygı duymaya ve uluslararası yükümlülüklerine uygun davranmaya çağırıyoruz. Uluslararası toplum bu hukuksuz eylemlere dur demek için güçlü bir tavır ortaya koymalıdır.

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten İsrail’e Mescid-i Aksa tepkisi: Kabul edilemez, şiddetle kınıyoruz

NE OLMUŞTU?

Fanatik Yahudi yerleşimcilerin Pesah Bayramı nedeniyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleme ve burada kurban kesme çağrıları üzerine dün gece teravih namazının ardından bir grup Filistinli Mescid-i Aksa içindeki Kıble Mescidi'ne sığındı.

İsrail güçleri, sahur vaktinde Aksa'ya düzenlediği baskın sırasında, Kıble Mescidi'ne sığınanlara şiddet kullanarak müdahale edip kutsal mabedi savaş alanına çevirdi. İsrail güçlerinin baskını sabah namazının ardından da devam etti.

Baskınlarda, Kıble Mescidi'ne sığınan 200'den fazla kişi gözaltına alındı.

HAMAS'TAN MİSİLLEME

İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskının ardından abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail yönüne roketler atıldı.

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, Sderot kenti yönüne beş roket atıldığı, bunlardan dördünün hava savunma sistemleri tarafından imha edildiği, bir roketin de açık araziye düştüğü belirtildi.

İsrail uçakları, roketlere karşılık Gazze Şeridi'nin batısında iki noktaya hava saldırısı düzenledi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...