AK Parti Sözcüsü Çelik'ten HDP'nin polisevi saldırısı kınama açıklamasına sert tepki: Siyasi sahtekarlık

Düzenleyen:
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten HDP'nin polisevi saldırısı kınama açıklamasına sert tepki: Siyasi sahtekarlık

POLİTİKA Haberleri

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, PKK'nın ismini vermeden Mersin'deki polisevine saldırıyı kınayan HDP ile ilgili değerlendirmede bulundu. 'Terör eylemleri karşısında “her türlü şiddete karşıyız” diyerek terörü ve meşru devlet kurumlarını aynı kefeye koymak en sinsi terör destekçiliğidir. Bu sinsi zihniyet terörün ideolojik gıdasıdır.'' diyen Çelik ''Terörü lanetlemeden söylenen her demokrasi cümlesi bir siyasi sahtekarlıktır.' ifadelerini kullandı. Çelik ayrıca Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki Rus-Ukrayna politikasını yorumlayarak “Türkiye, barışın tesisi için en güçlü odaktır” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, HDP'nin Mersin'deki polisevi saldırısında PKK'yı anmadan kınama açıklamasına sert tepki gösterdi. Terör eylemleri karşısında "her türlü şiddete karşıyız" diyerek terörü ve meşru devlet kurumlarını aynı kefeye koymanın en sinsi terör destekçiliği olduğunu söyledi. Çelik ayrıca Rusya- Ukrayna savaşı ekseninde Türkiye'nin izlediği politikaları değerlendirdi.

''SİYASİ SAHTEKARLIKTIR''

Bu sinsi zihniyetin terörün ideolojik gıdası olduğuna işaret eden Çelik, "Terörü lanetlemeden söylenen her demokrasi cümlesi bir siyasi sahtekarlıktır. Terör, medeni bir toplum hayatının ve en temel demokratik hakların düşmanıdır. Terörü açıkça lanetlemeyen ve buna göre tavır geliştirmeyen her siyaset biçimi siyasi ahlaksızlıktır. Demokratik söylemlerin, terörü mazur göstermek için kullanılması demokrasi düşmanı bir tutumdur." değerlendirmesinde bulundu.

'TÜM ÜLKELERDEN TAKDİR GÖRMÜŞTÜR'

Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanımızın BM Zirvesi’nde yaptığı konuşma insanlığın vicdanı olma, diplomasi yoluyla barışa güç verme ve dünyada daha adaletli bir düzen oluşturma konusunda Türkiye’nin kapsayıcı gücünü bir kere daha gösterdi. Türkiye, Tahıl koridoru anlaşması da dahil olmak üzere yürüttüğü bir dizi girişim ile Karadeniz'de ve dünyada barışın temini için istikrar sağlayıcı kilit bir aktör olduğunu ortaya koymuştur. Cumhurbaşkanımızın bu rolü BM Zirvesi’nde tüm ülkelerden takdir görmüştür” ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE BARIŞIN TESİSİ İÇİN EN GÜÇLÜ ODAKTIR'

Çelik paylaşımının devamında, “Cumhurbaşkanımızın Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin ortaya koyduğu diplomatik performans, Türkiye'nin dünyada hiçbir ülkeyle kıyaslanmayacak bir noktada olduğunu bir kez daha göstermiştir. Türkiye, barışın tesisi için en güçlü odaktır. Cumhurbaşkanımızın, Zelensky ve Putin nezdindeki girişimleri sonuç vermeye devam ediyor. Türkiye'nin güçlü katkılarıyla Ukrayna ile Rusya arasında savaş esirlerinin mübadelesi gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanımızın güçlü diplomasisi, olumlu gelişmeler üretmeye devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...