AK Parti ihraç sürecini başlattı! Savunma için Faruk Koca'ya tebligat

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
AK Parti ihraç sürecini başlattı! Savunma için Faruk Koca'ya tebligat

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AK Parti, hakem Halil Umut Meler'e saldıran eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca için savunma sürecini başlattı.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - AK Parti, kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak Merkez Disiplin Kuruluna (MDK) sevk edilen eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’ya tebligat gönderdi. Koca’nın partiden ihracı için, tüzüğün önce 111’inci maddesinin 9’uncu fıkrası işletilecek, daha sonra MDK toplanacak. Tüzüğe göre disiplin kuruluna sevk edilen partililer, savunması alınmadan veya savunma vermekten vazgeçtiği anlaşılmadan ihraç edilemiyor. Savunma için gerekli süre, çağrının ilgiliye bildiriminden itibaren 15 gün olmasına rağmen, seçimlerde veya kamuoyu önünde açıkça veya yayın yolu ile işlenen disiplin suçları için bu süre 7 gün...

SAVUNMA VERMEZSE MDK YİNE TOPLANACAK

Koca’nın, kamuoyu önünde açıkça bir suç işlediği için kendisine tebliğ ulaştıktan 7 gün içerisinde savunmasını partiye göndermesi gerekiyor. Koca’nın savunması alındıktan sonra MDK’da oylama yapılacak. İhraç edilip edilmeyeceği çıkan sonuca göre belli olacak. Koca, belirtilen sürede eğer herhangi bir savunma göndermez ise 15 kişilik MDK yine toplanarak karar alacak.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...