AK Parti Manisa ve Mersin'den aday çıkaracak mı, Manisa ve Mersin adayı kim olacak?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
AK Parti Manisa ve Mersin'den aday çıkaracak mı, Manisa ve Mersin adayı kim olacak?

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AK Parti Mersin ve Manisa’dan aday çıkaracak mı, kim olacak? | AK Parti ve MHP yerel seçimler önce aday belirleme çalışmalarına devam ederken gelen son dakika bilgilerine göre Manisa ve Mersin ile ilgili AK Parti tarafından yeni bir karar alındı. Peki, AK Parti Manisa ve Mersin'den aday çıkaracak mı?

AK Parti Manisa adayı kim olacak, Mersin adayı kim olacak? Yerel seçime kısa bir süre kaldı. Aday belirleme çalışmaları devam ediyor. Merak edilen iller arasında Manisa ve Mersin geliyor. Peki, AK Parti Manisa’dan ve Mersin’den aday çıkaracak mı? İşte detaylar…

AK PARTİ MANİSA VE MERSİN’DEN ADAY ÇIKARACAK MI?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, AK Parti ile MHP heyetleri arasında yapılan görüşmelerin ardından açıklamalarda bulundu. AK Parti ile görüşmelerin mutabakatla yapıldığını söyleyen Yıldız, "30 büyükşehirden 28'inde AK Parti 2'sinde ise MHP aday gösterecek" dedi. AK Parti’nin aday çıkarmayıp MHP’nin aday çıkaracağı illerin Manisa ve Mersin olduğu ifade edildi.

Feti Yıldız, "Kalan 51 ilin 29'unda ittifak ortak aday gösterecek" açıklamasında bulundu.

SEÇİM ÇALIŞMALARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

AK Parti'de bugüne kadar İstanbul ve Ankara'nın da aralarında olduğu 15 il için temayül toplantısı düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında İstanbul'da Şanlıurfa, Erzurum ve Tekirdağ için temayül yoklaması yapılacak. Aday belirleme çalışmalarının sona ermesi ile miting maratonu başlayacak.  Cumhurbaşkanı Erdoğan Şubat ayında sahaya inecek. 50'ye yakın ilde toplu açılış törenlerine katılıp ve mitingler düzenleyecek.

GÖZLER 27 ARALIK'A ÇEVRİLDİ

Adayların kamuoyuna ne zaman duyurulacağı merak konusu oldu. Bunun için gözler 27 Aralık'ta yapılması planlanan AK Parti Grup Toplantısı'na çevirildi. Toplantıda Erdoğan'ın, bazı büyükşehir belediye başkan adaylarını açıklaması bekleniyor.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...