AK Parti Genel Başkanlığı seçime kadar Mehmet Ali Şahin'de

AK Parti Genel Başkanlığı seçime kadar Mehmet Ali Şahin'de

Politika Haberleri

Erdoğan, Köşk için yemin ettikten sonra Genel Başkanlık görevine kongreye kadar, Erdoğan'ın 40 yıllık arkadaşı, Mehmet Ali Şahin vekâlet edecek.

Cumhurbaşkanlığına resmen aday olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu görevini ve AK Parti Genel Başkanlığını 28 Ağustos'a kadar sürdürecek. CHP'nin cumhurbaşkanlığına aday olduğu gerekçesiyle istifa etmesi gerektiğine yönelik değerlendirmelerine rağmen, YSK, Erdoğan'ın başbakanlıktan ya da genel başkanlıktan istifa etmesine gerek olmadığı yönünde karar vermişti. Bu durumda, Erdoğan ilk turu 10 Ağustos'ta yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanı seçilse de genel başkanlık ve başbakanlık görevini sürdürecek. 28 Ağustos günü TBMM Genel Kurulu'nda ant içmesinden sonra Anayasa gereği genel başkanlık ve başbakanlıktan istifa etmesi gerekecek. İstifa Anayasa gereği hükümet de düşmüş olacak. Bu durumda Cumhurbaşkanı sıfatıyla Erdoğan, 62'nci hükümeti kurma görevini AK Parti içinden bir milletvekiline verecek. Yeni hükümetin kurulmasının ardından TBMM'de programı okunacak ve güven oylaması yapılacak.
AK Parti Genel Başkanlığı seçime kadar Mehmet Ali Şahin'de
AK Parti Genel Başkanlığına ise kongreye kadar Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin vekalet edecek. Yeni hükümetin kurulmasının ardından AK Parti olağanüstü kongreye gidecek ve yeni genel başkanını seçecek. AK Parti kongresinin, genel başkanlık koltuğunun boşalmasından itibaren, 45 gün içinde toplanması gerekiyor. Ancak AK Parti kurmaylarına göre, Ekim ayından itibaren zaten olağan kongre sürecine girileceği için, Eylül sonu veya Ekim başında olağanüstü toplantıya gerek kalmadan kongrenin olağan olarak toplanabileceğini ve genel başkanlık ile MKYK seçimlerinin yapılabileceğini dile getiriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...