AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı İnan: Gençler arasında 1. partiyiz

- Güncelleme:
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı İnan: Gençler arasında 1. partiyiz

Politika Haberleri

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, " Gençlerde son 8 aydır birinci parti durumundayız. 2023, gençlerden en fazla oy aldığımız seçim olacak." dedi.

Medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya gelen AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, her seçimde oy oranlarının arttığını belirterek “Bugün AK Parti’nin yüzde 50’lere varan bir oy oranı var. 2002 yılında 10 milyon oyla başladık, son seçimde oy oranımız 28 milyon oldu. Bu, son 20 yılda alttan gelen gençlerin AK Parti’ye oy verdiğinden dolayıdır. Gezi parkı olaylarını hatırlayın ‘Y kuşağı geliyor, Y kuşağı AK Parti süpürecek’ diyorlardı. Ama ne oldu yerel seçimlerden biz yüzde 44 aldık, ardından ağustos ayında yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı’mızı seçtik. Bu seçimde alttan gelen 6 milyon ilk defa oy kullanacak. ‘İlk oyum AK Parti’ye, ilk oyum Recep Tayyip Erdoğan’a’ diye çok güçlü bir kampanya başlatmıştık. Daha öncesinde de ‘mahalle bizim, gençlik bizim’ diye Türkiye’nin bütün mahallelerinde etkin bir çalışmamız sürmüştü. Ben eminim ki 2023 de hem AK Parti hem de Sayın Cumhurbaşkanı’mızın gençlerden en fazla oy aldığı bir seçim olacak. Gençlerde son 8 aydır birinci parti durumundayız. Kararsız seçmen bizim araştırmamız ve anket çalışmamız sonucu şudur bu kararsız seçmenden kararını veren en büyük kitle gençlik” dedi.

AKŞENER’E CEVAP

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Gençlere oy kullandırmamak için erken seçim kararı aldılar”  iddiasını manipülasyon olarak nitelendiren İnan “Meral Hanım bundan bir iki hafta önce mayıslar bizimdir demişti, ne oldu da mayıslar sizin için bu kadar kötü oldu?” diye sordu. İnan şunları kaydetti: Seçim eğer 18 Haziran’da olsaydı yaklaşık 122 üniversitede sınav dönemi vardı. 14 Mayıs itibarıyla 10 üniversitede sınav dönemi var. 14 Mayıs’ta 18 yaşına giremeyen bir kitleden bahsediyorlar. Yaklaşık 57 bin genç seçimde oy kullanamayacak. Bunlar manipülasyon yapıyor. AKİF BÜLBÜL'ÜN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...