Ahmet Davutoğlu, Bakü'de

/ Kaynak: AA
Ahmet Davutoğlu, Bakü'de

Politika Haberleri  / AA

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu kabul etti.



Türkiye, Azerbaycan ve Türkmenistan Dışişleri Bakanları arasında yapılacak Üçlü Toplantıya katılmak üzere Azerbaycan'a gelen Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü.
Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı idaresinde yapılan görüşmede Aliyev ve Davutoğlu, Türkiye Azerbaycan ilişkileri, bölgesel sorunlar, Ukrayna krizi dahil birçok konuyu ele aldı. Görüşmede ayrıca, Azerbaycan'ın Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Dönem Başkanlığını üstlenmesinde Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanma ve verdiği desteğin de önemli olduğu vurgulandı.
Azerbaycan'ın Türk coğrafyasının merkezi olduğunu dile getiren Davutoğlu, Türkiye, Azerbaycan ve Türkmenistan arasında bu formattaki toplantının ilk defa yapıldığını, üç ülke arasındaki bu toplantının daha da genişletilerek devam etmesi gerektiğini kaydetti.
Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için iki ülke arasındaki istişarelerin sıkılaşması gerektiğini vurguladı.
Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...