Ahmet Davutoğlu Arnavutluk'da

/ Kaynak: AA
Ahmet Davutoğlu Arnavutluk'da

Politika Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 3 günlük Balkanlar turu kapsamında geldiği Arnavutluk'ta, İşkodra kentindeki tarihi yerleri ziyaret etti.

Bakan Davutoğlu, İşkodra'yı savunan Osmanlı komutanı Hasan Rıza Paşa adına yapılan, 1996 yılında Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği Askeri Ataşeliği tarafından restore edilen anıtı ziyaret ederek, çiçek bıraktı. Davutoğlu daha sonra İşkodra'daki İmam Hatip Kız Lisesi'ni ziyaret etti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ayrıca İşkodra Kalesi ile tarihi Kurşunlu Camisi'nde incelemelerde bulundu. TIKA'nın Arnavutluk'ta restorasyonunu üstlendiği 5 tarihi cami arasında yer alan Kurşunlu Camisi'yle ilgili TİKA Tiran Koordinatörü Birol Çetin, Davutoğlu'nu bilgilendirdi. Bakan Davutoğlu'na İşkodra ziyareti esnasında Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hasan Sevilir Aşan da eşlik etti. Bakan Davutoğlu, yarın Tiran'da Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani ve Meclis Başkanı İlir Meta ile görüşecek.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...