Ağustos Kılıçdaroğlu için zor geçecek

- Güncelleme:
Ağustos Kılıçdaroğlu için zor geçecek

Politika Haberleri

Kulislerde Özel’in genel başkan olup İmamoğlu’nun İBB Başkanlığı’na devam etmesi konuşuluyor. İmamoğlu’nun yeniden İstanbul’u kazanması hâlinde de zamanı geldiğinde CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak sahaya çıkması planlanıyor.

HABER MERKEZİ ANKARA - Değişim tartışmalarının devam ettiği CHP’de, bu ay düğümü çözecek gelişmeler yaşanması bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun düşüncelerini ‘net’ olarak açıklayacağı toplantıyı önümüzdeki günlerde yapacağı belirtilerken, kendisiyle birlikte hareket eden CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in de ay sonuna kadar Genel Başkanlık için Grup Başkanlığı görevinden istifa edeceği iddia ediliyor.

İMAMOĞLU STRATEJİSİ

CHP’de değişim sürecini birlikte götürmeye çalışan iki isim için konuşulan formül ise, Özel’in genel başkanlık koltuğuna oturması, İmamoğlu’nun İBB Başkanlığı’na devam etmesi, yerel seçimlerde yeniden İstanbul’u kazanması hâlinde de zamanı geldiğinde CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak sahaya çıkması.

Bu arada Özgür Özel, son yaptığı açıklamada, seçim yenilgisinin kabul edilmemesinin ve sıradan bir yenilgi gibi gösterilmesinin parti tabanında huzursuzluk doğurduğunu belirterek “Partimizin almış olduğu en ağır yenilgilerde dahi baraj altında kaldığımızda bile yaşanmamış bir öfke söz konusu. Bu durumun yok sayılması kaygılarımızı artırıyor. Her dört kişiden üçünün oyunu alamadığımızı görmeliyiz. Tepkiyi yok sayarsak bu durum onarılmaz sonuçlar doğurabilir. Birtakım reform ve devrimleri süratle yapmak zorundayız” dedi.

KILIÇDAROĞLU BEKLEMEDE

Değişim taleplerine direnen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise ‘bekle, gör’ politikası izlediği kulislerde konuşuluyor. Kılıçdaroğlu’na yakın kaynaklar, CHP liderinin genel başkanlık koltuğunu İmamoğlu’na bırakmayacağını, İmamoğlu cephesinin atacağı adımlara göre hareket etme kararı aldığını belirtiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...