Afrika'ya paralel yapı uyarısı

Afrika'ya paralel yapı uyarısı

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ekvator Ginesi'nde gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekvator Ginesi ziyaretinde Türkiye-Afrika İşbirliği Zirvesinde konuştu. İşte o konuşmadan satır başları;

Afrika Kıtasının yaşadığı dönüşümden çok büyük mutluluk duyuyoruz.Biz kendimizi Afrika ile aynı geminin yolcuları hissettik. Afrika'nın yaşadığı acılara insani olarak yaklaştık. Başarılarıyla da onur duyduk.Tıpkı Osmanlı da olduğu gibi Afrika halklarını kader ortağımız olarak gördük.Başbakanlık görevimde Afrika ile ilişkilere önem verdik. Kıta ile ilişkileri yoğunlaştırma gayreti içinde olduk. 2009 yılında Türkiye'nin Kıta da 12, Afrika'nın ise Ankara'da 10 Konsolosluğu bulunuyor. nbsp;Birlikte bir çok alanda nbsp;ilerlemeler sağladık. Şimdi ortaklığımızın sağlam düzen üzerinde yürütülmesi zamanıdır. nbsp;
AFRİKA'DAKİ YATIRIMLAR 6 MİLYAR DOLARA ULAŞTI
Türkiye Afrika'da çok yönlü bir politika izliyor. Ticaret hacmimiz son 10 yılda 10 kat artış gösterdi. Türk Hava Yolları bugün itibari ile Afrika'da farklı şehirlere 40 ayrı sefer düzenliyor.Sağlık sektörünün Afrika ile işbirliğimizde belirgenliştiğini görüyoruz ve bundan memnuniyet duruyoruz. Afrika'daki yatırımlarımız 6 milyar doalra ulaştı.
EBOLA İÇİN 5 MİLYON DOLAR EK BÜTÇE
Ebola salgının dünyadaki artışı nedeniyle sağlık sektörünün ne kadar önemli olduğunu görmekteyiz. Türkiye'nin Ebola mücadelesinde Afrika'daki kardeşlerimize şimdiye kadarki yaptıklarımıza ek olarak 5 milyon dolar ayırdığını belirtmek isterim.
PARALEL YAPI UYARISI
Afrika Birliği bütçesine son 5 yıldır yapmakta olduğumuz nakti bütçe katkısını önümüzdeki yıllarda da artıracağız. Terör ve uyuşturucu ile mücadelenin dışında yoksulluk ve salgın hastalıklarla mücadelede yardıma hazır olduğumuzu belirtmek isterim. nbsp;Bazı Afrika ülkeleri ile Türkiye arasına sivil toplum örgütü ya da eğitim gönüllüsü maskesiyle çeşitli tehlikeli yapılanmaların nüfuz etmeye çalıştıklarını görüyoruz, bunu da dikkatle izliyoruz.Faaliyet gösterdikleri hemen her ülkede gizli yapılanma içine giren ve ajanlık faaliyetleri artık daha da somutlaşan bu örgütlere karşı devlet ve hükümet başkanı dostlarımızın daha hassas olacaklarını umuyoruz.Eğitim ve insani yardım görüntüsü altında Türkiye dahil olmak üzere faaliyet gösterdikleri her ülkede ciddi tehdit teşkil eden bu örgüt veya örgütlere karşı her türlü bilgi paylaşımına ve ortak mücadeleye hazır olduğumuzu vurgulamak isterim.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...