Adıyaman'da vatandaşla kucaklaştı

/ Kaynak: AA
Adıyaman'da vatandaşla kucaklaştı

Politika Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Adıyaman gezisi unutulmaz görüntülere sahne oldu. Vatandaşla kucaklaşan Gül'e gençler büyük ilgi gösterdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir kentte tüm kesimlerin, bir arada, sevgi, muhabbet, dayanışma içinde olmasının şehre huzur getireceğini belirterek, "Bu şehirde böyle bir huzurun olması kentin zenginleşmesi ve gelişmesinin en büyük kaynağı olacaktır" dedi. nbsp; Gül, Adıyaman'ın önde gelenleri ile şehit yakınları ve gazilerle öğle yemeğinde bir araya geldi.
Yemek öncesinde şehit yakınları ve gazilerle tek tek ilgilenen Gül, onlarla bir süre sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Gül, yaptığı konuşmada, Adıyamanlıların kendisine gösterdiği sevgi ve ilgiden duyduğu memnuniyeti aktararak, yolda sık sık kendisine gül hediye edildiğini, kentte bu kadar çok gül yetiştirildiğini bilmediğini söyledi.
Adıyaman'a uzun süredir Cumhurbaşkanı gelmediğini ziyareti sırası nda öğrendiğini belirten Gül, "Bu kadar büyük bir aranın olduğunu bilseydim daha da erken gelirdim" diye konuştu.
Adıyaman'daki değişime dikkati çeken Gül, Şanlıurfa'dan helikopterle kente gelirken havadan kentin güzelliğine tanıklık ettiğini anlattı.
nbsp; Gül, "İnanıyorum ki Adıyaman, önümüzdeki yıllarda çok daha fazla ilgi görecektir. Buradan göçün durduğunu öğrendim. Artık bu taraflara daha çok göç olacaktır ve nüfusunuz da önümüzdeki yıllarda daha da büyüyecektir. Buna hazırlıklı olun" dedi.
nbsp; Binlerce yıl önce insanların bu topraklarda iz bıraktıklarını ifade eden Gül, bunların Adıyaman'ın zenginliği olduğunu, tarihi eserleri görmek için yalnızca Türkiye'den değil, dünyanın dört bir yanından insanların şehre geldiğini kaydetti.
nbsp; Gül, havaalanının yapımı ve yolların modernleştirilmesiyle Ad ıyaman'ın daha çok turist çekeceğini ifade etti.
nbsp; Yeni teşvik paketi kapsamındaki Adıyaman'a bu sayede daha çok fabrika kurulacağını, yatırım yapılacağını, iş imkanı doğacağını vurgulayan Gül, kent ç evresindeki barajların da önemine işaret etti.
nbsp; Gül, "Baraja kıyısı olan Adıyaman, tarımda da ziraatte de bunu berekete ve nimete çevirmesini bilmektedir. Kanallar tamamlandığında her şey daha da güzel olacaktır" diye konuştu.
nbsp;
"Gelişme ve kalkınma için huzur gerekli"
nbsp;
Gelişme ve kalkınma için kentte huzur olması gerektiğine değinen Cumhurbaşkanı Gül, bu konuda yerel yöneticilere görev düştüğünü söyledi.
nbsp; Adıyaman'da Sünni, Alevi ve Süryani vatandaşların yaşadığı nı hatırlatan Gül, şöyle devam etti:
nbsp; "Hepsi bu ilin zenginlikleridir. Onlar arasındaki sevgi, muhabbet, dayanışma, beraberce şehre sahip çıkma anlayışı, şehre huzuru getirmektedir. Bu, şehirde böyle bir huzurun olması kentin zenginleşmesi ve gelişmesinin en büyük kaynağı olacaktır. Bugün belediyeyi ziyaretimde bu cemaatlerin önderleriyle görüşme fırsatı buldum. Hepsini ayrı ayrı dinledim. Hepsini de teşvik ettim. Herkesin birbirine olan saygısını görmekten de büyük mutluluk duydum.
nbsp; Gittiğim bütün illerde, şehitlerimizin aileleri ve gazilerimizi hep davet ederim. Burada da onları gördüm. Onlara hepimizin minnet borcu olması gerekir. Hangi ilde, hangi kazada, hangi köyde bir şehit ailesi varsa, gazimiz varsa onları da el üstünde tutmamız gerekir ki bu topraklara sahip çıktığımız ın, milletimizin, devletimizin değerini bildiğimizi görelim."
nbsp; Cumhurbaşkanı Gül, ilin geleceğinin parlak olacağını dile getirerek, kalkınmanın iş birliğiyle sağlanacağını belirtti.
nbsp;
"Teşviklerle Adıyaman hızla kalkınacak"
nbsp;
nbsp; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de Cumhurbaşkanı Gül'ün Şanlıurfa ve Adıyaman'ı kapsayan ziyaretinin bölgede heyecan yarattığını söyledi.
nbsp; Bölgeler arasında kalkınmışlık açısından oluşan adaletsizlikleri Şanlıurfa milletvekili olarak yakından görme imkanı bulunduğunu dile getiren Çelik, son yıllarda gerçekleşen atılımların, batı illerine göçen birçok vatandaşın bölgeye dönüşünü sağlayacak düzeye ulaştığını kaydetti.
nbsp; Çelik, "Daha yapılacak çok şeyler var. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz var, ayrım gayrım yok" diyerek, Adıyaman'ın ve bölge illerinin yararına olan her şeyin hayata geçirileceğini ifade etti.
nbsp; Çelik, yeni teşvik sistemiyle Adıyaman'ın hızla kalkınacağına olan inancını da sözlerine ekledi.
nbsp; Adıyaman Valisi Ramazan Sodan da konuşmasında, son yıllarda kentin sağlanan ödeneklerle gelişme kaydettiğini dile getirdi.
nbsp; UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınan Nemrut Dağı ve Kommagene Krallığı'na ait eserlerin, kent sınırları içinde yer aldığını anımsatan Sodan, inanç turizmi açısından da önemli merkezlere ev sahipliği yaptıklarını söyledi.
nbsp; "Yeterli turizm alt yapısı ve 5 yıldızlı olmaması ve yanlış terör algısı nedeniyle turizmden yeterli ölçüde yararlanamıyoruz" diyen Sodan, sulama alanındaki eksiklikler nedeniyle tarımdan yeterli verim alamadıklarını kaydetti.
nbsp; Adıyaman'da geniş mermer yataklarının bulunuğunu belirten Vali Sodan, kentin Türkiye'deki mermer rezervinin yüzde 10'una sahip olduğunu bildirdi.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...