'AB'nin sözlerini tutacağı konusunda müsterihiz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'AB'nin sözlerini tutacağı konusunda müsterihiz'

POLİTİKA Haberleri  / AA

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, "AB'nin her zaman olduğu gibi verdiği sözleri tutacağı konusunda müsterihiz. Biz de, aynı şekilde sözlerimizi yerine getireceğiz." dedi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Slovenya'nın başkenti Lubliyana'ya gelen Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Dışişleri Bakanı Karl Victor Erjavec'le çalışma yemeğinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye ile AB arasında sığınmacı krizinin çözümünde varılan mutabakatla, siyasi kararların, çok zor sorunların çözümünde deva olabileceğinin görüldüğünü ifadeden Bozkır, "Bu da gösteriyor ki Türkiye, AB ailesinin bir parçası olmalı. Türkiye, birliğe üye olduğu zaman önemli kararlar alabilir, önemli istişarelerde bulunulabilir ve bu durumdan iki taraf da yararlanabilir." diye konuştu.

Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de kamuoyu olduğunu dile getiren Bozkır, "AB'nin her zaman olduğu gibi verdiği sözleri tutacağı konusunda müsterihiz. Biz de, aynı şekilde sözlerimizi yerine getireceğiz." dedi.

Bozkır, Slovenya Dışişleri Bakanı ile, Suriye sorunun çözümü ve ülkenin geleceği konusunda hemfikir olduklarını aktararak, Suriye sorununun en kısa zamanda çözülmesi gerektiğini, aksi takdirde yeni terör kaynakları, yeni düzensiz göç dalgaları konusunda konuşmaya devam edileceğini söyledi.

"Türkiye'den Yunan adalarına son 7 günde sığınmacı gelmediğini gözlemliyoruz"
Slovenya'nın Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecini destekleyen ülkelerden biri olduğunu söyleyen Dışişleri Bakanı Erjavec, Türkiye'nin AB ile sığınmacı kriziyle mücadele konusunda vardığı mutabakattan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erjavec, "Türkiye'den Yunan adalarına son 7 günde sığınmacı gelmediğini gözlemliyoruz. Bu bizim ülkemiz için de çok önemli bir gelişme çünkü sığınmacı akınının başladığı günden bu yana Balkan güzergahından Avrupa'ya giden 460 binden fazla mülteci Slovenya üzerinden geçiş yaptı"ifadesini kullandı.

Erjavec, Türkiye ile AB arasında varılan mutabakat kapsamında AB'nin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğine de işaret ederek, Slovenya'nın da bu konuda sorumluluklarını yerine getirmeye hazır olduğunu vurguladı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...