"AB aldık dese bile millete soracağız"

"AB aldık dese bile millete soracağız"

Politika Haberleri

Gül, AB üyeliğinin referanduma sunulacağını söyledi. Suriye politikasını da değerlendiren Cumhurbaşkanı, "Şartlar hesapta olmadığı şekilde gelişti" diye konuştu.

nbsp;Mısır'ın Al Vatan gazetesine konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önemli mesajlar verdi. Gül, "Yıllardan beri AB'ye girmeye çalışıyorsunuz. Müslüman bir ülkenin birliğe üyeliği konusunda Avrupa'nın tavrına rağmen neden girmekte ısrarcısınız?" sorusuna şu cevabı verdi: "Reform ve kalkınma yolunda adımlar atmaya başladığımızda gözümüzü AB'ye katılma fikrine dikmiştik. Aslında hedef olduğu için değil. Fakat üye ülkeler, başarılı ve ileri halklar seviyesindedir. Birliğe katılma ısrarımız bu yüzdendir. Uluslararası sıralamada Türkiye'nin aynı konumda olmasını istiyoruz. Sadece ekonomik ve sosyal kalkınma için değil siyaset, demokrasi ve insan haklarında da ilerlemek için katılmak istiyoruz. Bu alanlarda AB standartlarına ulaştığımızda ve bize üyelik için onay verdiklerinde, birliğe üyeliği isteyip istemediğini anlamak için bunu halka götüreceğiz. AB üyeliği araçtır, amaç değildir." nbsp;Gül, Türkiye'nin "sıfır sorun" politikasının değişip değişmediği sorusuna da "Türkiye'nin herhangi bir başka ülkenin iç işlerine kesinlikle karışmayacağını ilan ettik. Herkesle ilişkileri geliştirdik. Ancak bölgedeki şartlar hiç hesapta olmadığı şekilde değişti. Suriye'de devlet, muhalefete silah doğrulttu. Aynısı Libya'da, Tunus'ta ve Mısır'da oldu. Biz rol aramıyoruz, roller bizi arıyor. Ayrıca bazılarının söylediği gibi kahraman yahut liderlik rolü oynama peşinde değiliz. Ancak göz ardı ve ihmal edilemeyecek coğrafi ve tarihî gerçekler var ortada" karşılığını verdi. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...