81 ilde temayül maratonu: AK Parti, adayları teşkilatlara sordu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
81 ilde temayül maratonu: AK Parti, adayları teşkilatlara sordu

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AK Parti, 150 binden fazla teşkilat üyesinin katılımı ile 81 ilde yerel seçimlerde gösterilecek adaylar konusunda yoklama yaptı.

HABER MERKEZİ - Eş zamanlı olarak gerçekleştirilen temayülde partililere “Mevcut başkan devam etsin mi? Cevabınız ‘Hayır’ ise, kimi aday olarak görmek istersiniz? Belediyecilik hizmetlerini, başkanın halkla ve teşkilatla ilişkilerini nasıl buluyorsunuz? Partimizin ilke ve değerleriyle ilgili davranışlarını nasıl? şeklinde sorular soruldu.  Adayların belirlenmesinde önemli süreçlerden biri olarak kabul edilen temayülde tarafsızlığın korunması için komisyon üyesi olacak vekillerin, kendi seçim çevreleri veya memleketlerinde görevlendirilmemesine özen gösterildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz başkanlığındaki komisyon Ankara, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin başkanlığındaki komisyon İstanbul, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir başkanlığındaki komisyon İzmir’de görev aldı.

81 ilde temayül maratonu: AK Parti, adayları teşkilatlara sordu

İBB İÇİN 6 BAŞVURU

Ali İhsan Yavuz, ülke genelindeki teşkilat üyelerinin görüşünü aldıklarını ve sonuçları Cumhurbaşkanı’na arz ettiklerini açıkladı. Yavuz “Bizim ‘Elektronik Teşkilat Temayül Yoklaması’, bir parça CHP’ye de ilham versin. Arzu eden olursa biz de her türlü lojistik desteği sağlarız” diye konuştu. AK Parti’de aday olmak isteyen kamu görevlilerinin istifa sürecinin son bulduğu 1 Aralık’tan sonra tespit komisyonu devreye girecek. Bu arada, İstanbul’un 39 ilçesi için 255, büyükşehir belediye başkanlığı için için ise 6 ismin adaylık başvurusu yaptığı açıklandı.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...