6'lı masanın adaylık çıkışına AK Parti'den ilk tepki: Seçim yaklaştıkça korkmaya başladınız

Düzenleyen:
- Güncelleme:
6'lı masanın adaylık çıkışına AK Parti'den ilk tepki: Seçim yaklaştıkça korkmaya başladınız

POLİTİKA Haberleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’, 6’lı masanın “Erdoğan'ın aday olması mümkün değildir.” açıklamasına ilişkin sosyal medyadan cevap verdi.

6'lı masanın ikinci tur kapsamındaki 11'inci toplantısı, İYİ Parti Genel Merkezi'nde yapıldı. 9 saat süren toplantından yine aday ismi çıkmadı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada,  "TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir" denildi. Konuya ilişkin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan cevap geldi.

"BECERİKSİZLİĞİNİZİ PERDELEMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ"

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan AK Parti'li Dağ, “Erdoğan’ı yeneceğiz” dediniz. Seçim ve mağlubiyet yaklaştıkça korkmaya başladınız. Kendi aday çıkaramama beceriksizlikliğinizi perdelemeye çalışıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

"YASA AÇIK, HİÇBİR ENGEL YOK"

Hamza Dağ sözlerine şöyle devam etti:

"Anayasa ortada, yasa açık. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın adaylığının önünde hiçbir engel yok. Korkunun ecele faydası yok. En güçlü adayınızla gelin. Yine kazanacağız."

"ERDOĞAN'IN ADAYLIĞINI KABUL ETMİYORUZ"

6'lı masa toplantının ardından yayınlanan bildiride şu ifadelere yer vermişti:

Türkiye, hukuksuzluk, kanunsuzluk ve başıbozuklukla hareket eden bir hükümet tarafından yönetilmektedir. Bu çerçevede, Anayasa ve kanunda hiçbir tereddüte yer vermeyecek kadar açık bir şekilde düzenlenmiş olan hükümler uyarınca, TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir. Cumhurbaşkanının, Anayasa'ya aykırı olarak üçüncü kez adaylığını ilan etmesi demokrasi tarihimize eklediği bir diğer kara sayfadır. Anayasa'yı yok sayan bu başıboşluğu kabul etmediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız. Bununla beraber, Cumhuriyetimizin 100. yılında milletimizin bu hukuksuz düzene 'Yeter' cevabı vereceğinden emin olan bizler, Sayın Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta yapmayı planladığı seçime halkımızdan aldığımız destekle, kendimize olan inancımızla ve ülke sevdamızla hazır olduğumuzu belirtmek isteriz.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...