24 yıllık CHP'li Belediye Başkanı resmen duyurdu: Yerel seçimlerde yokum!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
24 yıllık CHP'li Belediye Başkanı resmen duyurdu: Yerel seçimlerde yokum!

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dört ay kalan yerel seçimlerde elindeki büyükşehirleri kaptırmak istemeyen CHP'de dikkat çeken bir gelişme yaşandı. 24 yıldır Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Osman Gürün, 31 Mart'taki seçimlerde aday olmayacağını açıkladı. CHP'nin 3 şehir haricinde kamuoyu yoklaması yapacağı biliyordu.

Yerel seçimlere kısa süre kala CHP'de çalışmalara hız verildi. İstanbul, Ankara ve Aydın'da mevcut belediye başkanlarından memnun olduklarını söyleyen CHP'nin yeni lideri Özgür Özel, kamuoyu yoklaması yapmaya karar verdi.

Tüm bunlar yaşanırken Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, 2024 yılındaki yerel seçimlerde tekrardan aday olmayacağını duyurdu. 

Sosyal medya hesabından yazılı açıklama yapan Gürün, 1999 yılında Muğla Belediye Başkanlığı ile başlayan ve 2014 yılında Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile devam eden 3 dönem il, 2 dönem büyükşehir belediye başkanlığı görev sürecinde yaptığı çalışmalar hakkında kısa bir bilgi verdi. 

Muğla'ya ve hemşehrilerine 27 yıl hekim, 25 yıl da belediye başkanı olarak hizmet ettiğini söyleyen Gürün, "Bu görevleri yürütürken bu görevleri bana Muğlalı hemşehrilerimin bir emaneti görerek, siyasi bir yaklaşım göstermeden tüm kentin belediye başkanı olarak görev yaptım. Kamu kaynaklarını korumak, vatandaşlarımızın tek kuruşunun hesabını verebilecek şekilde şeffaf ve hukuk çerçevesinin dışına çıkmadan çalışmak, bana güvenenlerin başını öne eğdirmeyecek şekilde hizmet vermek önceliğim oldu. Çocuklarımıza korunmuş, talan edilmemiş bir kent bırakmak için çevre ve imar konularında mücadele ederken, ekibimle birlikte alt yapıdan tarıma, sağlıktan kültür faaliyetlerine varıncaya kadar birçok konuda proje ve hizmet ürettik" dedi. 

"ADAY OLMAMA KARARI ALDIM"

Gürün, 2024 yerel seçimlerine yaklaşılan bugünlerde aday belirleme sürecinin partisi CHP'nin genel merkezince başlatıldığını hatırlatarak, 25 yıl gibi uzun bir süre görev yapma onurunu yaşayan bir belediye başkanı olarak yaptığı değerlendirmeler sonucunda, 2024 yerel seçimleri için aday olmama kararı aldığını ifade etti.

https://twitter.com/osmangurun/status/1729496664103129463/photo/1

Gürün kararını, "5 dönem, 25 yıl gibi uzun bir süre görev yapma onurunu yaşayan bir belediye başkanı olarak yapmış olduğum değerlendirmeler sonucunda 2024 yerel seçimleri için aday olmama kararı aldım" diyerek duyurdu. 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...