13 bin 635 kişi elektronik yolla CHP'ye üye oldu

/ Kaynak: AA
13 bin 635 kişi elektronik yolla CHP'ye üye oldu

Politika Haberleri  / AA

1 Ağustos'tan bu yana internet sitesi aracılığıyla üyelik kabulüne başlayan CHP'de, 13 bin 635 kişi bu yolla partiye elektronik ortamda başvuru yaptı.

Elektronik ortamda üyelik kabulüne başlayan CHP'de, 1 Ağustos'tan bu yana 13 bin 635 kişi partiye başvurdu. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18. Olağanüstü Kurultay'da tüzüğe konulan uygulamayı, ağustos başında "Kendi hayatınıza sahip çıkmak, Türkiye'yi yaşamak istediğiniz gibi bir ülke haline getirmek için bir adım atın" sloganıyla hayata geçirdiklerini söyledi. Elektronik yolla başvuruda bulunanlardan, üyeliğe kabulünde engel olmayanların üyeliklerinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından parti tüzüğünün 8'inci maddesi kapsamında kabul edildiğini aktaran Tekin, "Yaklaşık 4,5 aylık periyotta, Türkiye genelinde 13 bin 635 kişi CHP'ye üyelik başvurusu yaptı. Üyelik başvurusunda adeta patlama yaşanıyor" dedi.
Sistemin büyük bir kolaylık sağladığını da anlatan Tekin, "CHP'ye gönül vermiş herkesi üye olmaya" davet etti.

-Tüzük, rozet ve Kılıçdaroğlu'nun mektubu...-

Tekin, "http://uyelik.chp.org.tr" adresinden ulaşılabilinen sistemin, birkaç dakika içerisinde üyelik işleminin yapılmasını sağladığını anlatırken, başvuru yapanlara Siyasi Partiler Kanunu'ndaki hükümlerin de hatırlatıldığını ifade etti. nbsp;Gürsel Tekin, şöyle konuştu:
"Başvuruda, belgedeki 'kişisel bilgiler', 'parti bilgileri' ve diğer başvuru bölümlerinin eksiksiz doldurulması, üye olmak isteyenlerin geçerli bir adres ve kimlik numarasına da sahip olması gerekiyor. Yapılan başvurular ilk olarak 'Genel Merkez Üye Yazım Birimi' tarafından değerlendirilmeye alınıyor. Değerlendirme süreci boyunca başvuruların Yargıtay kontrolü, eğer var ise CHP geçmişi, mobil aidat ödeme uygunluk durumu, girilen kişisel bilgilerin doğruluğu, eklenen fotoğrafın uygunluğu ve herhangi bir siyasi partiye üye olabilirliği kontrolden geçiriliyor. Üye olmaya engel bir durum bulunmuyor ise içinde üye kimlik kartı, CHP flaması, parti tüzüğü, rozet ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kişiye özel kaleme aldığı tebrik mektubunun bulunduğu bir üyelik paketi yeni üyenin adresine gönderiliyor."

-Üyelik aidatı ve sahte başvurular-

Sistemle, partiye üye olanların 1 ila 10 lira arasındaki aylık ödeme miktarı olan aidatlarını da yatırmaları isteniyor. Üyelik aidat ödemesi cep telefonundan "Mobil Aidat Sistemi" veya kredi kartı ile yapılabiliyor.
Başvuru adımlarının tamamı CHP Bilgi ve İletişim Teknolojileri Merkezi (BİTEM) tarafından kayıt altına alınırken, sahte başvuru yapanlar ve yanıltıcı bilgi verenler hakkında ise kanuni işlem uygulandığı belirtiliyor.
Sistemin ana teması ise "Sadece 5 dakikanızı ayırarak CHP'ye üye olun, iktidara birlikte yürüyelim" olarak belirlenmiş durumda.
Öte yandan "elektronik yolla üyelik başvurusu" alan CHP'de İstanbul 2 bin 218 başvuruyla ilk sırayı aldı. İzmir'de 619, Ankara'da ise 584 üyelik başvurusu yapıldı.
Bu yolla başvuran ve işlemleri tamamlanan 5 bin civarındaki kişinin üye kaydının ise gerçekleştirildiği bildirildi.


Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...