'11. kez oyumu AK Parti'ye vereceğim'

'11. kez oyumu AK Parti'ye vereceğim'

POLİTİKA Haberleri

7 Haziran'da 10. kez oyunu AK Parti'ye vereceğini açıklayarak sol-liberal çevrelerin tepkisini alan Mahçupyan1 Kasım seçimlerini değerlendirdi.

%44,5 OY VE 286 MİLLETVEKİLİ ÇIKARABİLİR

-AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerinde alacağı oy oranı ile ilgili bir öngörünüz var mı?

AK Parti'nin tek başına iktidara geleceğini düşünüyorum. Benim beklentim %44-%44,5 arasında bir oy oranını yakalacak. Bu oy oranı ile 276'nin biraz üzerinde milletvekili çıkaracağını düşünüyorum. Tek başına Hükümet kuracak sayısı elde edeceğini 10 milletvekili de fazla alabileceğini düşünüyorum.

HDP %12 CİVARINDA OY ALABİLİR

-HDP 7 Haziran seçimlerinde önemli başarı elde etmişti. 1 Kasım'da HDP ne yapar?

AK Parti'nin yanlışları nedeniyle HDP %13.2 oy almıştı. Bu zaten beklenenin ve HDP'nin potansiyelinin çok üzerinde bir oy oranıydı. Ben HDP'nin 1 Kasım'da %12 civarında bir oy alacağını düşünüyorum. AK Parti'den gelen muhafazakar Kürt seçmeni sandığa gitmeyecek. Yine de %12 bir gerileme sayılmaması gerekir HDP için.

AK PARTİ SEÇMENİ 7 HAZİRAN'DA SANDIĞA GİTMEMİŞTİ
-Peki AK Parti'nin oyları 7 Haziran'a kıyasla neden yükseldi?

Birincisi genel değerlendirme ve istikrar arayışı. Ekonomik kaygılar etkili olacaktır. Seçmen kalıcı bir hükümet istiyor ve çoğunluk hükümeti istiyor.

İkincisi AK Parti'nin kendi seçmeni sandığa gitmemişti. 7 Haziran'dan bu yana yaşanan gelişmeleri olumlu buluyor ve sandığa gitmek istiyor. Bu da en az 2 puan anlamına geliyor. 
Üçüncüsü muhafazakar seçmen Bahçeli'den beklediğini bulamadı. Muhafazakar seçmen yeniden değerlendirme yaptı ve buradan AK Parti'ye bir kayma olacaktır.

Dördüncüsü ise HDP'nin PKK'dan kendisini kurtaramayışı. Muhafazakar eğilimli seçmen büyük oranda sandığa gitmeyecek. Bu HDP'nin değil AK Parti'nin işine yarayacak.

1 KASIM'DA 11. KEZ OYUM AK PARTİ'YE

-7 Haziran'da konuştuğumuzda oyunuzu 10. Kez AK Parti'ye vereceğinizi söylemiştiniz. 1 Kasım'da siyasi tercihinizde bir değişiklik olacak mı?

Hayır bir değişiklik olmayacak. 1 Kasım'da yine oyumu AK Parti'ye vereceğim. Bu konuda gelen tepkileri ve yapılan yorumları son derece cahilce buluyorum.

Sabah

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...