100 bin imza sürecinde son durum ne? YSK paylaştı: İşte güncel rakamlar

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

14 Mayıs seçimleri için geri sayım sürerken, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) adayların imza toplama işlemi devam ediyor. 100 bin imzaya ulaşmaya çalışan adayların son durumunu YSK paylaştı. Son dakika haberine göre; Muharrem İnce 100 bin imzaya ulaştı. Onu 69 bin imzayla Fatih Erbakan takip etti.

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne 50 gün kala siyasi kulislerde hareketlilik sürüyor. İttifaklar masayı genişletme çabasıyla görüşmelerini sürdürürken, diğer yandan da Yüksek Seçim Kurulu'na başvuran adayların imza yarışı devam ediyor. Adayların, 27 Mart saat 20:00'ye kadar 100 bin imza toplanması gerekiyor. Peki dördüncü günde gelinen son durum ne? Yüksek Seçim Kurulu imza yarışındaki son durumu açıkladı.

YSK tarafından yapılan değerlendirmede Hilmi Özden, Halil Murat Ünver, Yakup Türkal, Ahmet Özal, Sinan Oğan, Muharrem İnce, Doğu Perinçek, Fatih Erbakan, İrfan Uzun, Davut Turan ve Erkan Trükten'in cumhurbaşkanı adaylığı başvuruları kabul edilmişti. Bu adaylar arasından Fatih Erbakan, dün yaptığı açıklamada Cumhur İttifakı'na katıldıklarını açıklamış ve adaylıktan çekildiğini açıklamıştı. Diğer adaylar arasında ise imza yarışı sürüyor.

MUHARREM İNCE 100 BİNİ AŞTI

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığına göre; 100 bin imzaya ulaşan ilk aday Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce oldu.

YSK’nın verilerine göre bugün saat 17:00 itibariyle adayların topladığı imza sayısı şöyle:

Muharrem İnce: 100 bin 113
Muhammed Ali Fatih Erbakan: 69 bin 150
Sinan Oğan: 58 bin 002
Doğu Perinçek: 19 bin 655
Yakup Türkal: 2 bin 392
Erkan Trükten: 1511
Tevfik Ahmet Özal: 1001
İrfan Uzun: 663
Halil Murat Ünver: 360
Hilmi Özden: 325
Davut Turan: 99

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...