10 bin yeni din görevlisi alınacak

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
10 bin yeni din görevlisi alınacak

Politika Haberleri  / İHA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ 2012 yılı içinde atama bekleyen memur adayları içinden 10 bin imam ve müezzinin atamasının yapılacağını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 4+4+4 düzenlemesinin Genel Kurul'a geleceğini, bu düzenlemenin iç tüzüğe uygun şekilde yapıldığı için yok hükmünde olamayacağını belirterek, 2012 yılı içinde de 10 bin imam ve müezzinin atamasının yapılacağını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın programına konuk oldu. Programda gündeme ilişkin önemli açıklamalar yapan Bekir Bozdağ, Suriye ilgili olarak da değerlendirmelerde bulundu. Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'ın ülkede katliamların devam ettiği bir dönemde bile lüks merakı içinde olduğunun gazetelere yansıdığını hatırlatan Bozdağ, "Esad'ın derdi imaj derdi. İnsanlar ölüyor, o eşiyle mücevher alıyor" dedi.
nbsp; Esad'ın bu tutumunun halkını düşünmeyen bir lider olduğunu ve zalimani bir yaklaşım içinde olduğunu ortaya koyduğunu ifade eden Bozdağ, "Biz Türkiye olarak oradaki kavgaların bir kardeş kavgasına dönmemesi, mezhep kavgasına dönmemesi ve insanların ölmemesi için Suriye yönetimini uyardık ve bundan sonra da uyarmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Suriye'den gelen mülteciler için, 'misafir' nitelendirilmesinde bulunulması gerektiğini belirten Bozdağ, Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığınanların sayısının 14 bin 700 civarında olduğunu söyledi. Katliamdan kaçanların güvenliğinin sağlanması ve daha barınmalarına uygun yapının oluşturulması için Kilis'te bulunan Hac konaklama tesislerinde çalışmalar yapı ldığını kaydeden Bozdağ, buradaki alt ve üst yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Suriyeli vatandaşların buraya nakledileceğini söyledi. Böylece katliamdan kaçan Suriyeli vatandaşların güvenliklerinin de sağlanmış olacağını ifade eden Bozdağ, "Kilis'in daha güvenli bir ortam oluşturacağını düşünüyoruz" dedi.

Bozdağ, Suriye'den gelenlerin sayısının 300-500 binleri bulması yönündeki senaryoları da değerlendirdi. İşin bu boyuta gelmeden Suriye'deki dramın son bulmasının öncelikli temennileri olduğunu ifade eden Bozdağ, Türkiye'nin öncelikle Suriye'deki dramın son bulması için uluslararası toplumla birlikte çaba gösterdiğini belirtti. Bozdağ, Suriye'den gelen mültecilerin sayıs ının artması noktasında ise, "Türkiye her türlü kötü senaryoya karşı hazırlıklı olmayı bugüne kadar becermiştir" diyerek değerlendirdi.
nbsp;
nbsp; KAÇIRILAN TÜRK GAZETECİLER

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Suriye'de kaçırılan 2 Türk gazeteciyle ilgili soruları da cevaplandırdı. Gazetecilerle ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı'nın ve ilgili birimlerin gerekli görüşmeleri yürüttüklerini ifade eden Bozdağ, "Onların sağ-salim ülkemize gelmesi için gerekli çalışmalar devam ediyor" dedi.
nbsp; Suriye'de kaçırılan gazetecilerin Suriye yönetiminden habersiz kaçırılamayacağına dikkat çeken Bozdağ, "Biz bir şey biliyoruz ki, Suriye'de bu gazeteciler kaçırıldılar ve bunun Suriye yönetiminden habersiz olması, onların bilgisi dışında olması mümkün değil" de ğerlendirmesini yaptı.
nbsp; 2 Türk gazetecinin Türkiye'ye teslim edilmeleri için ne yapılması gerekiyorsa hepsinin eksiksiz yapıldığını söyleyen Bozdağ, Suriye yönetimine gerekli çağrıları yaptıklarını ve yapmaya da devam ettiklerini söyledi. Bozdağ, "Buradaki vatandaşlarımız ın hayatı bizim için son derece önemli. Esad için kendi vatandaşının hayatı belki önemli değil ama bizim için her vatandaşımızın hayatı çok önemli" dedi.
nbsp;
ESAD'IN YÖNETİMDEN GİTMESİ UZAR MI?

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Esad'ın yönetimden gitmesi uzar mı?" şeklindeki bir soruya ise, "Uluslararası toplumun Suriye'ye karşı birlikte hareket etmesi yaşanan olayların son bulmasına yol açacaktır" değerlendirmesinde bulundu.
nbsp; Esad'ın arkasında mezhepsel bir destekçi kitlesinin de olduğuna dikkat çeken Bozdağ, bu sebepten dolayı Suriye'nin birçok bölgeden daha farklı bir yapı sergilediğine dikkat çekti. Esad'ın, kendi vatandaşlarına karşı yaptığı katliamları 'Vatan savunması' olarak değerlendirdiğini hatırlatan Bozdağ, "Vatan için mücadele eden kişi, böyle bir mücadeleyi kendi vatandaşının üzerine silah doğrultarak yatmaz. Vatan mücadelesi yapan kişi işgal altındaki topraklarını geri almak için mücadele eder" diyerek, İsrail'in Golan Tepeleri'ni işgal ettiğine dikkat çekti.
nbsp; Bozdağ ayrıca Esad için Suriye vatandaşlarının bir önemi olmadığın ı, bütün yapının Esad yönetimini koruma anlayışı üzerine kurulmuş oldu ğunu belirtti.
nbsp; "4+4+4 DÜZENLEMESİ 'YOK HÜKMÜNDE' OLAMAZ"
nbsp; Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Meclis'te kavgalara neden olan 4+4+4 düzenlemesini de değerlendirdi. CHP'nin düzenleme karşısındaki duruşunun pedagojik değil ideolojik olduğunu belirten Bozdağ, "CHP'nin duruşu ideolojik bir duruştur. 28 Şubat'ta tankların yaptığı balans ayarı nın devam etmesini savunan bir duruştur" dedi.
nbsp; Düzenlemeyle birlikte ilk 4 yılı okuduktan sonra öğrencilerin velilerin de yönlendirmesiyle kendi eğilimleri, kabiliyetleri doğrultusunda bölüm seçeceğini ifade eden Bozdağ, ikinci 4 yılda ise yanlış bölüm seçtiğini düşünen öğrencinin bölümü değiştirebileceğini ve kendi kabiliyetlerine uygun olduğu bölümü seçebileceğ ini söyledi. "Esnek ve öğrencinin kabiliyetlerini dikkate alan bir yapı" diyen Bozdağ, CHP'nin ise bu düzenlemeyi engellemek için komisyonu çalıştırmama yoluna gittiğini belirtti. Komisyondan geçen düzenlemenin 'Yok hükmünde' olduğu iddialarını da değerlendiren Bozdağ, "Genel Kurul'a gelecektir. Yok hükmünde olamaz. Ortada bir görüşme var, kabul edilen teklif var. Kabul edilen teklifle ilgili hazırlanmış bir rapor var. İç tüzüğe uygun yapılmış bir şeyi yok hükmünde sayamazsınız" diye konuştu.
nbsp; Bozda ğ, Kürtçe'nin seçmeli ders olacağı yönündeki tartışmalarla ilgili olarak ise, ilk 4 yıldan sonra kademeli eğitim çerçevesinde birçok dersin seçmeli olabileceğini, Kürt çe'nin de seçmeli olabileceği şeklinde Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in açıklamaları olduğunu ifade etti. Bozdağ, Milli Eğitim Bakanlığı'nın milletin taleplerini, ülkenin ihtiyaçlarını dikkate alarak hangi derslerin seçmeli olacağını belirleyerek açıklayacağını, her şeyin masanın üzerinde olduğunu, bu konuda herşeyin konuşabileceğini söyledi.
nbsp; Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 2012 yılında 10 bin imam ve müezzinin atamasının yapılarak 2012 yılı içinde göreve başlayacaklarını açıkladı. Bozdağ ayrıca yurtdışına seçimler için 155 ülkede sandıklar kurulacağını, teknik eksikliklerin giderildiğini ve sandıkların da özellikle Almanya, Hollanda, Fransa, Belçika ve Avusturya'da kurulacağını belirtti.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...