Makedonya'ya tam destek

 Makedonya'ya tam destek

Politika Haberleri

Yunanistan'la isim anlaşmazlığı yaşayan Makedonya'ya Ankara'dan önemli bir destek geldi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Makedonya'yı anayasal ismi ile tanıdığını ve tanımaya devam edeceğini belirterek, Makedonya'nın NATO üyeliği için de elinden gelen katkıyı yapmaya hazır olduğunu söyledi. Bu arada, Makedonya ile Türkiye arasında vizesiz seyahatin 60 günden 90 güne çıkarılmasına ilişkin anlaşma imzalandı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Yunanistan'ın vetosuna takılan Makedonya'ya hem Makedonya ismi hem de NATO üyeliği için tam destek verdi.
Türkiye ile Makedonya arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 20'inci yıl dönümü çerçevesinde Ankara'ya gelen Nikola Poposki Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile bir araya geldi. Basın toplantısı öncesinde bakanlar iki ülke arasında vizesiz seyahatin 60 günden 90 güne çıkarılmasına ilişkin anlaşmayı imzaladı. Basın toplantısında Bakan Davutoğlu, nbsp;Balkanların barış ve istikrarı için Makedonya'nın büyük önem taşıdığını söyledi. Türkiye'nin Makedonya'yı anayasal ismi ile tanıdığını ve tanımaya devam edeceğini belirten Davutoğlu, Ankara'nın Üsküp'e desteğinin süreceğini vurguladı. Yunanistan ile Makedonya isim anlaşmazlığı nedeniyle sorun yaşıyor. Atina, Makedonya isminin Yunan olduğu ve hiçbir ülkenin bu adı kullanmayacağını savunuyor. Makedonya Yunanistan'ın vetosu nedeniyle uluslararası kurum ve kuruluşlarda Yugoslavya'nın eski Makedonya Cumhuriyeti (FYROM) olarak kabul ediliyor. nbsp;Bakan Davutoğlu ise Atina'nın bu vetosuna aldırmadan Makedonya'ya NATO üyeliği konusunda da desteğini dile getirdi.

Ticarette hedef 1 milyar dolar
Makedonya Dışişleri Bakanı Poposki ise, iki ülke arasında var olan 4 yüz milyon dolarlık dış ticaret hacminin 1 milyar dolara çıkarılması için mutabakata vardıklarını söyledi. Türkiye'nin NATO desteği için teşekkür eden Poposki, Makedonya'ya NATO üyeliği konusunda verilecek sinyalin Balkanların istikrarı için önemli olduğunu kaydetti.

Davutoğlu: Suriye muhalefeti iyi örgütlenmeli
Bakan Davutoğlu, Suriye Ulusal Konseyi'nin Arap Ligi'nin Mısır'daki toplantısında Suriye yönetimi ile biraraya getirileceği iddiasına açıklık getirdi. Kendilerine bu yönde bir bilginin ulaşmadığını ifade eden Davutoğlu, nbsp;Arap Ligi Genel Sekreteri Nebil El Arabi'nin kendisini arayarak bilgi verdiğini anlattı. Suriye muhalefetinin iyi örgütlenmesi gerektiğini belirten Davutoğlu, Türkiye'nin de süreci yakından takip ettiğini vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...