Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan 'sahada ve masada güçlü Türkiye'nin hikayesini paylaştı, The Economist’e tepki gösterdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

MEDYA Haberleri

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İsim vermeden The Economist’in skandal kapağına tepki gösteren Erdoğan, “Küresel güçlerin operasyon aygıtı olan dergilerin kapaklarıyla iç siyasetimizin yönlendirilmesine, millî iradeye parmak sallanmasına izin vermeyeceğiz.” dedi. 'Sahada ve masada güçlü Türkiye'nin hikayesini paylaşan Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı mesajı dikkat çekti.

Dünyaca ünlü İngiliz dergisi The Economist dünkü kapağında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Türkiye'deki seçimlere taraflı bir siyasi mesaj gönderen The Economist, kapağında "Demokrasiyi Kurtar", "Oy ver", "Erdoğan gitmeli" şeklinde skandal ifadelere imza attı.

Hükümet kanadından birçok üst düzey isim The Economist'in bu tutumuna sert tepki gösterdi. Kapağın yankıları sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da konuya ilişkin bir açıklama geldi. 

"MİLLİ İRADEYE PARMAK SALLAYAMAYAKSINIZ"

Haddini aşan İngiliz yayın kuruluşuna sert sözlerle tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Küresel güçlerin operasyon aygıtı olan dergilerin kapaklarıyla iç siyasetimizin yönlendirilmesine, millî iradeye parmak sallanmasına izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı. 

Batı'nın terör örgütleri konusunda ikircikli tavrına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık siyasi, diplomatik ve askerî hamleleriyle terör örgütlerine dünyayı dar eden bir Türkiye var." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca 'sahada ve masada güçlü Türkiye'nin hikayesini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın paylaşımı şu şekilde;

Polisimizi, askerimizi, sivillerimizi alçakça şehit edenlere terörist diyebilmek için Batı'nın gözünün içine bakanlar bilmezler.

Artık siyasi, diplomatik ve askerî hamleleriyle terör örgütlerine dünyayı dar eden bir Türkiye var.

SAHADA VE MASADA GÜÇLÜ TÜRKİYE'NİN HİKAYESİ

İşte sahada ve masada güçlü Türkiye'nin hikâyesi

Ülkemiz, üç kıtanın kalbi konumundaki jeopolitiğine rağmen yıllarca tek eksenli bir dış politikayla yönetildi.

Boraltan Köprüsü faciasında can kardeşlerini göz göre göre katillerine teslim eden pısırık zihniyete son verdik.

Diplomatlarımızın da gayretleriyle öz güveni yüksek, girişimci ve insani bir dış politika pratiğini hayata geçirdik.

Dış temsilcilik sayımızı 163’ten 260’a çıkartarak dünyanın en geniş diplomatik ağına sahip 5 ülkesi arasına girdik.

KKTC, LİBYA VE SURİYE MESAJI

TİKA, YTB, Yunus Emre Enstitüsü, Maarif Vakfı ile soydaşlarımıza ve yurt dışında yaşayan 7 milyon insanımıza kucak açıyoruz.

Kıbrıs Türklerinin, Türk dünyasının ve Balkanlar'daki Evladı Fatihan’ın hakkını kararlılıkla savunuyoruz.

Libya’da, Suriye’de, 30 yıllık işgalin ardından azat edilen Karabağ’da olduğu gibi gerektiğinde tüm imkânlarımızla kardeşlerimizin yanındayız.

Esir takası ve tahıl koridoru anlaşmalarıyla bölgesel krizlerin çözümüne katkı sunuyoruz.

Tarihi şanlı zaferlerle dolu bir devlet olarak uluslararası sistemde hak ettiğimiz yere geliyoruz.

Küresel güçlerin operasyon aygıtı olan dergilerin kapaklarıyla iç siyasetimizin yönlendirilmesine, millî iradeye parmak sallanmasına izin vermeyeceğiz.

Türkiye Yüzyılı’yla inşallah tüm bu diplomatik başarıları zirveye taşıyacağız.

THE ECONOMIST'İN KÜSTAH KAPAĞI

The Economist dergisi 14 Mayıs'taki seçimleri "2023'ün en önemli seçimi" başlığıyla kapağına taşıdı. Derginin kullandığı tasarımda Türk bayrağının yanısıra "Demokrasiyi Kurtar", "Erdoğan Gitmeli" ve "Oy Ver" gibi ifadeler kullanıldı. 

Derginin altbaşlığında ise "Türkiye ve Demokrasinin Geleceği" sözlerine yer verildi.

Kaynak: Haber Merkezi

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - MEDYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...