Beyaz TV'ye 'Erdoğan' cezası

Beyaz TV'ye 'Erdoğan' cezası

MEDYA Haberleri

Beyaz TV'de canlı yayınlanan AK Parti mitingde yaşlı bir kadının Başbakan Erdoğan'a yönelik yaptığı argo sevgi sözcüklerine RTÜK'ten ceza geldi.

Beyaz TV'de canlı yayınlanan AKP mitinginde yaşlı bir kadının Başbakan Erdoğan'a yönelik yaptığı argo sevgi sözcüklerine RTÜK'ten 11 bin 886 TL para cezası geldi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), AK Parti'nin Milli İradeye Saygı mitinginde bir vatandaşın Başbakan Erdoğan hakkındaki sözleri nedeniyle Beyaz TV'ye 11 bin 886 TL'lik idari para cezası uygulamasını kararlaştırdı. RTÜK İzleme Dairesi Başkanlığı'nın hazırladığı raporda, AK Parti'nin 16 Haziran'da gerçekleştirdiği "Milli İradeye Saygı" mitingine katılan yaşlı bir kadının sözlerinin Beyaz TV'den yayınlanmasını "Türkçe'nin düzeysiz, kaba ve argo kullanımına yer verilemeyeceği" ilkesinin ihlali olarak değerlendirdi. AKP'nin İstanbul Kazlıçeşme'de 16 Haziran'daki mitinginde Beyaz TV'nin röportaj yaptığı bir kadın canlı yayında 'Erdoğan'ın g.... kılıyız' demişti. Ulusal Kanal'da da 15 Haziran'da Gezi Parkı eylemcilerinden biri Başbakan Erdoğan'a küfretmişti. RTÜK iki kanala 11 bin 886'şar lira ceza verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...