AK Partili Güneş: Terör yuvalarını vurdukça ses HDP'den, Avrupa'dan, Amerika'dan geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AK Partili Güneş: Terör yuvalarını vurdukça ses HDP'den, Avrupa'dan, Amerika'dan geliyor

MEDYA Haberleri

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, PKK yönelik düzenlenen Pençe-Kılıç harekatı sonrası gelen tepkileri değerlendirdi. Güneş "Biz terör yuvalarını vurdukça ses HDP'den, Avrupa'dan, Amerika'dan ve Türkiye'nin düşmanlarından geliyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye, dışarıya bağımlı olmadan yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği ürünlerle terörle mücadede çok önemli mesafeler katetti. Kırsalda başını kaldıramaz hale gelen terör örgütü gündemde kalmak için yine sivilleri hedef aldı. 13 Kasım'da Taksim'de 6 vatandaşımızın şehit olduğu alçak ve kanlı bir eyleme imza attı. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tabiriyle TSK "bir gece ansızın" Kuzey Irak ve Suriye'deki PKK yuvalarına yönelik büyük çaplı operasyon düzenledi. Teröristlere ait mağara, mühimmat, barınak ve sığınaklar yerle bir edildi. Çok sayıda terörist, etkisiz hale getirildi. Ancak başta HDP olmak üzere belli odaklar her zaman ki gibi 'barış' kisvesi altında harekatı karalamaya çalıştı. Konuya ilişkin konuşan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, "Biz terör yuvalarını vurdukça ses HDP'den, Avrupa'dan, Amerika'dan ve Türkiye'nin düşmanlarından geliyor." dedi.

MECLİS'TE BASIN TOPLANTISI

AK Partili İsmail Güneş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki terör saldırısında biri çocuk 3 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, yakınlarına ve millete başsağlığı, yaralananlara da acil şifa diledi.

PKK/YPG'YE LANET

Türkiye'nin düzenlediği operasyonda aciz kalan terör örgütünün, bir taraftan yandaş aradığını, diğer taraftan sivil vatandaşlara yönelik saldırı düzenlediğini belirten Güneş, başta PKK/ YPG olmak üzere tüm terör örgütlerini lanetlediğini söyledi.

"TERÖR YUVALARINI VURDUKÇA, SES HDP'DEN, AVRUPA'DAN VE ABD'DEN GELİYOR"

Güneş, Türkiye'nin, terörün sonunu getireceğini dile getirerek, "Biz terör yuvalarını vurdukça ses HDP'den, Avrupa'dan, Amerika'dan ve Türkiye'nin düşmanlarından geliyor." diye konuştu.

HDP'nin, terör örgütüne yönelik başarılı operasyonu, sivillere yapılıyormuş gibi göstermeye çalıştığını ancak buna izin vermeyeceklerini vurgulayan Güneş, Türkiye'nin sivillere zarar vermediğini kaydetti.Yalanlarla bir yere varılamayacağına işaret eden Güneş, devletin ve milletin bekasının önemli olduğunu dile getirdi.

PENÇE KILIÇ HAREKATI

Pazar günü terör örgütüne ait hedefler 'Pençe-Kılıç Harekatı' ile havadan vuruldu. MSB'nin sosyal medya adresinden 'Hesap zamanı' diye duyurulan harekat kapsamında Irak kuzeyindeki Kandil, Asos, Hakurk ile Suriye kuzeyindeki Arap Pınarı, Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerindeki hedefler eş zamanlı olarak ateş altına alındı. Vurulan hedeflerin arasında ilk defa Suriye'nin kuzeyindeki Arap Pınarı'nın da yer alması dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla gerçekleştirilen harekat, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi'nden "Şu andan itibaren Pençe Kılıç Harekatı'nı başlatıyoruz" demesinin ardından uçakların üslerden havalanması ile başladı.

89 HEDEF İMHA EDİLDİ, ÇOK SAYIDA TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

'Pençe-Kılıç Harekatı'nda muharip ve destek uçaklarının yanı sıra İHA/SİHA'larla birlikte 70'e yakın hava aracı görev aldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait uçaklar, Irak'ın kuzeyinde, sınır hattının 140 kilometre içindeki Asos ile 90 kilometre içindeki Kandil'deki hedefleri imha etti. Harekatın ilk aşamasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı unsurlar 81 hedefi imha etti. Sabah saatlerinde devam eden harekatla vurulan hedef sayısı 89'a yükseldi.

Kaynak: AA

 

Düzenleyen:  - MEDYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...