Usta sanatçı Gülden Karaböcek çorbacıda sahneye çıktı, görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

MAGAZİN Haberleri

Usta sanatçı Gülden Karaböcek’in bir çorbacıda sahne aldığı görüntüler hızla yayıldı. Karaböcek’in videosu sosyal medyanın gündemine oturdu.

“Nasıl Güleyim” , “Nem Kaldı” , “Hatıran Yeter” gibi başarılı şarkılara imza atan şarkıcı Gülden Karababöcek, yıllar sonra ortaya çıktı. Karaböcek’in bir çorbacının önünde sahne aldığı görüntüler sosyal medyada yayıldı.

Karaböcek’in son görüntüleri çok konuşuldu. Programı boyunca kendisini dinlemeye gelenlere popüler şarkılarını söyleyen Karaböcek, daha sonra ise hayranlarıyla fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

69 yaşındaki sanatçının 3 yıl önce de aynı mekanda sahne aldığı öğrenildi. 

İLK PLAĞINI 14 YAŞINDA ÇIKARDI

Gülden Karaböcek, ilk plağını 14-15 yaşlarında "Pathé" adlı firma hesabına "Yazılanlar Gelir Başa & Garip Kaldım" 45'liğini doldurdu. Bu plakta Karaböcek'e ünlü sanatçı Orhan Gencebay bağlamasıyla eşlik etti. İlk iki plağını Gülden Göktürk adıyla çıkartan sanatçı, yaşadığı aile içi gerilim sebebiyle dönemin ünlü yıldızı, ablası Neşe Karaböcek'in takma soyadını 1972 yılında mahkeme kararı ile alarak resmileştirdi.

70'li yıllarda Anadolu Pop Folk olarak adlandırılan türküler seslendiren Gülden Karaböcek, o dönem ayrıca "Yaralı Kalp", "Anca Beraber Kanca Beraber", "Taka Taka", "Dur Bırakma Beni" gibi aranjmanları başarıyla seslendirdi. 

Usta sanatçı Gülden Karaböcek çorbacıda sahneye çıktı, görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı

“DİLEK TAŞI İLE ŞÖHRETİ ARALADI”

Gülden Karaböcek asıl şöhretini 1978 yılında çevirdiği ünlü Dilek Taşı filmi ile kazandı. Hemen arkasından yayınlanan "Dilek Taşı" 45'liği sanatçının 1 numaralı başyapıtını 1978 yılının unutulmaz klasiği olarak zirveye çıkardı. Dilek Taşı filmi ve 45'liği ile yaşadığı başarı, sanatçıya çok daha büyük bir başarının kapısını araladı ve böylece ünlü “Müzik ve Ben” albümü doğdu. 

1979 yılında yayınlanan bu albümünde Karaböcek, besteci kimliğini, tüm müzik bilgisini ve yılların duygu birikimini açıkça ve doğal bir şekilde, içinden geldiği gibi ortaya koyarak başta "Sürünüyorum", "Ayrılık Kolyesi", "Kırılsın Ellerim", "Bahtıma Yanarım" ve "Kaybolan Hayaller" olmak üzere hit haline gelen pek çok esere imzasını attı.

Şarkılarında aşk acısı ve ayrılık temasına sıkça yer verdiği için “Hüzün Kraliçesi” olarak anılan şarkıcının birçok başarılı eseri bulunuyor.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...